Napad razbojnika

Razbojnici pretukli starce pa im ukrali 600 maraka ušteđevine

pretucenistarci_nnn_bih_18082015
19.08.2015.
u 10:30

starac je izišao vidjeti zašto pas laje, a napadači su ga oborili na tlo i odmah počeli udarati

Nepoznati razbojnici pretukli su u Aleksandrovcu, u općini Laktaši, Petra (82) i Milju (83) Ljepojević te im oteli 600 maraka. Razbojništvo se dogodilo u noći između nedjelje i ponedjeljka, jedan sat nakon ponoći. - Očevid na mjestu događaja obavila je Željka Fabić, dežurna tužiteljica Okružnog tužiteljstva Banja Luka, zajedno s ovlaštenim službenim osobama PU Laktaši. Tužitelj je naložio da se poduzmu sve potrebne radnje u cilju pronalaska počinitelja. Prema pričama susjeda, dvojica razbojnika su u do kuće Ljepojevića došli preko livade i kad su prišli pas je počeo lajati na njih.

- Kada je starac čuo psa izišao je vidjeti što se događa, ali i obići stoku jer se prepao da bi je netko mogao ukrasti. Kada je krenuo prema staji napadači su ga presreli i odmah oborili na tlo te počeli tući. Udarali su ga po glavi i rebrima te tražili da im kaže gdje je novac, ali to nisu uspjeli doznati, kažu susjedi. Razbojnici su se tada uputili u kuću gde su našli staricu Milju kako leži na krevetu te joj rekli da se okrene. Zatim su joj zavezali ruke na leđa i tražili da kaže gdje je novac. - Milju nisu mnogo tukli. Ona im je rekla da se novac nalazi u kutiji koja je sakrivena u ormaru. Oni su potom otvorili ormar i pronašli kutiju u kojoj je bilo oko 600 maraka. Iako su joj prijetili kako bi rekla gdje ima još novca, ona je kazala da je mogu ubiti, ali da novca više nema. Tada su otišli. Starce je pronašla kći Mirjana. Kada ih je vidjela, odmah ih je vozilom odvezla do policije.

- Riječ je o dvoje staraca koji žive od Petrove mirovine od 200 KM i stoke, a sreća je što im kćeri pomažu. Strašno je da netko tako pretuče dvoje starih ljudi. Nadamo se da će policija što prije pronaći i uhititi napadače, jer je cijelo selo u strahu da bi se oni mogli vratiti, rekao je jedan od mještana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije