Materijalna šteta iznosi 300 KM

Provalili u sušnicu i ukrali 35 kg svinjskog mesa

suho meso
22.12.2015.
u 07:00

Prema izjavi vlasnice Lj. R., načinjena materijalna šteta iznosi oko 300 maraka. Izvršen je očevid i u tijeku je rad na pronalasku izvršitelja

Krađa suhomesnatih proizvoda dogodila se proteklog vikenda u mjestu Grabovica na području grada Doboja gdje su nepoznate osobe provalile u sušnicu i otuđile oko 35 kilograma suhog svinjskog mesa.

Teška krađa

Prema izjavi vlasnice Lj. R., načinjena materijalna šteta iznosi oko 300 maraka. Izvršen je očevid i u tijeku je rad na pronalasku izvršitelja ili više njih navedenog kaznenog djela teške krađe, priopćeno je jučer iz Centra javne sigurnosti Doboj.

Krađa mesa postala je, nažalost, uobičajena, a policajci redovito nakon svinjokolje, dok je meso u sušnicama, imaju posla s ovom pojavom.

Prije nepunih mjesec dana u Tomislavgradu iz dviju sušara, iz kuća Lončara i Stanića, nepoznati lopovi su ukrali meso pripremljeno za sušenje. U prostorije gdje je meso odloženo u salamuri nasilno je provaljeno. Lopovi su odnijeli i metalne nehrđajuće lonce u koje su najvjerojatnije stavili meso. Također, lopovi su odnijeli i kilogram vegete koja se nalazila pored mesa. Prije nepuna dva mjeseca PU Grude rasvijetlio je krađu koja je izvršena na štetu trgovine "Prodex" u Gorici. Prema navodima iz prijave, nepoznata muška osoba taj dan je, u trgovini Prodex, od djelatnika koji prodaje meso zatražila približno 30 kg raznih vrsta mesa, nakon čega je to meso iznijela iz trgovine ne plativši račun.

Kriminalistička obrada

Nadalje, isti čovjek se vratio u trgovinu te od djelatnika koji prodaje meso zatražio još približno 15 kg raznih vrsta mesa, nakon čega je s tim mesom pokušao izići iz trgovine ne plativši račun, a nakon što je blagajnica od istoga zatražila da plati račun, lopov je ostavio to meso na blagajni te se udaljio u nepoznatom smjeru s mesom koje je prethodno iznio iz trgovine.

Istragom Policijske uprave Grude ispostavilo se da je kradljivac mesa četrdesetjednogodišnji G. G. sa šireg područja Širokog Brijega te je nad njim izvršena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je isti počinio opisano kazneno djelo. Što se tiče rekordnih krađa, prije nekoliko godina jednom Trebinjcu u jednoj noći ukradeno je pedeset pršuta.

- Ljudski moral pada na sve nižu razinu, pa ovakve pljačke nisu nikakvo iznenađenje. Bude dosta prijava ovakvih kaznenog djela, a dosta ih se i ne prijavljuje s obzirom da je teško ući u trag ovakvim kradljivcima, kazao je prije nekoliko godina za "Večernji list" policijski izvor, u vremenu kada su krađe suhomesnatih proizvoda bile aktualne. U grudskom naselju Pešija iz jedne obiteljske kuće tada su nestala tri pršuta. Policija poziva građane koji imaju sušnice da ih što češće provjerava kako bi spriječili eventualnu štetu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije