Vogošća

Prevarant brutalno pretukao i opljačkao ženu, a onda je bacio s mosta

Nasilje
Thinkstock
03.06.2015.
u 20:04

Četrdesetšestogodišnja Devla K. brutalno je pretučena, zlostavljana te opljačkana a potom i bačena na ulicu u stravičnom napadu čija je žrtva bila prije dva dana i to na području Općine Vogošća

Nesretna žena je na svu sreću preživjela, ali je zadobila teške ozljede i doživjela strašnu traumu.  Kako smo uspjeli saznati, sve se dogodilo prekjučer poslijepodne oko 17 sati kada se žena vraćala sa posla. Zastala je u Rajlovcu kako bi kupila poklon za unuče, odnosno bebu koju očekuje njena kćerka.  Muškarac za kojeg će se kasnije ispostaviti da je njen napadač prišao joj je dok je stajala u blizini obližnje benzinske crpke sa molbom da mu kupi sok. Kazao joj je kako je iz Srebrenice te je nastavio pričati kakve je, navodno, strahote preživio. Četrdesetšestogodišnja žena se sažalila na njega te mu je kupila ono što je tražio. 

Udarac u glavu

No, on tu nije stao, te joj je zauzvrat ponudio prijevoz, jer navodno i on ide prema Vogošći, gdje se žena i uputila. Ona je pristala i ne sluteći što ju čeka. Neposredno nakon ulaska u automobil zadobila je tupi udarac u glavu, vjerovatno pištoljem. Odmah je opljačkana, a prema navodima njenih najbližih dodatno je udarana, polijevana alkoholom i napastvovana. Na koncu je bačena sa malog mostića u Vogošći, gdje je bila do četiri sata ujutro, kada su je probudili psi lutalice. Teškom mukom pozvala je prolaznika koji je odmah pozvao Hitnu pomoć i policiju. Prebačena je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu te je nakon ukazane pomoći smještena na Kliniku za maksilofacijalnu kirurgiju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije