Sud BiH

Preminula dvojica optuženih za ratne zločine

sud bih
16.12.2016.
u 17:59

Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenja o obustavi dva postupka, protiv Vlade Stjepanovića, optuženog za ratni zločin počinjen u Janji (Bijeljina) i Jovana Popovića, optuženog za zločin počinjen u Višegradu.

Vladi Stjepanoviću se sudilo zajedno sa Zoranom Bogdanovićem, Milanom Đokićem, Ljubišom Ikićem, Branislavom Trišićem, Zoranom Tanasićem, Žarkom Milanovićem, Mladenom Krajišnikom, Savom Mršićem, Milivojem Čobićem i Milanom Markovićem. Optuženi su bili komandiri, te pripadnici aktivnog i rezervnog sastava Stanice milicije u Janji.

Optuženima je na teret stavljeno da su sudjelovali u progonu, nezakonitom privođenju, maltretiranju, premlaćivanju i ubojstvima civilnog bošnjačkog stanovništva na području Janje.

Jovan Popović je u prvostupanjskom postupku oslobođen optužbe za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. na području Višegrada.

Prema presudi iz svibnja ove godine, Popović je oslobođen da je 1992. sudjelovao u nezakonitom uhićenju i odvođenju civila iz mjesta Rodića Brdo, kojima se od tada gubi svaki trag.

Njemu se ranije sudilo s njegovim sinom Goranom Popovićem, koji je pravosnažno oslobođen za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Višegrada, prenosi BIRN BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije