Tužiteljstvo TŽ

Predložen pritvor za osumnjičenike iz Tuzle zbog nelegalne prodaje oružja

tuziteljstvo tk
10.10.2016.
u 11:38

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije je sudac za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Seada Kahrimana (51), Enesa Kadrića (44), Sabita Sejfića (40) i Husu Čorića (45), svi nastanjeni u Tuzli, zbog osnovane sumnje da su kao sudionici počinili produženo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari. 

Kako je priopćeno iz Županijskog tužiteljstva TŽ, oni su osumnjičeni da su od ožujka do 8. listopada 2016. godine u Tuzli neovlašteno nabavljali, držali i prodavali veću količinu vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari te do pronalaska kupaca oružje čuvali u svojim kućama ili na drugim lokacijama.

U suradnji s pripadnicima Federalne uprave policije ovo tužiteljsvo je 8. listopada provelo akciju prilikom koje su, na osnovu naredbe Općinskog suda Tuzla, izvršeni pretresi na pet lokacija u Tuzli, kada su osumnjičeni i uhićeni. 

Tijekom pretresa, u različitim objektima koje su koristili osumnjičeni, pronađena je veća količina oružja, streljiva i eksploziva namijenjenih za daljnju prodaju. U ovom razdoblju osumnjičeni su, u različitim ulogama, nabavljali, čuvali i prodavali veću količinu naoružanja različitim osobama na području Federacije BiH.

Prilikom istrage, koja je trajala nekoliko mjeseci, Federalna uprava policije je u suradnji s Tužiteljstvom koristila i istražne radnje simuliranog otkupa naoružanja od osumnjičenih. Nakon što su uhićeni, Federalna uprava policije je nad osumnjičenim osobama obavila kriminalističku obradu, te ih jučer, uz izvješće o počinjenom krivičnom djelu, predala u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage, ispitao osumnjičene, a izdane su i naredbe za različita vještačenja i istražne radnje koje će se provoditi u narednom razdoblju, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva TŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?