Tužiteljstvo BiH

Predložen pritvor osumnjičenom u najvećem švercu cigareta u BiH

23.02.2021.
u 14:36

Tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Mevljudina Kalača, rođenog 1977. godine u Rožaju, državljanina Crne Gore.

Osumnjičeni je pod istragom u predmetu koji je Tužiteljstvo BiH realiziralo zajedno sa UINO BiH i Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), a u kojem je otkrivena jedna od najvećih količina krijumčarenih cigareta u BiH, procijenjene tržišne vrijednosti od oko 1,6 miljuna KM.

Cigarete su otkrivene u teretnom motornom vozilu kojim je upravljao osumnjičeni, a u kojem su osim robe koja je prevožena, uporabom specijalne opreme, otkrivene i krijumčarene cigarete.

Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točka a) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, koji ima državljanstvo Crne Gore i odlaskom iz BiH postao bi nedostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine. 

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije