OBOJICI ODREĐEN PRITVOR

Detalji pucnjave u Ritzu: Zaštitaru pištolj dao 26-godišnjak, policajac koji je udaljen iz službe

Neva Zganec/PIXSELL
23.04.2023.
u 17:29

"Nakon počinjenog kaznenog djela, osumnjičeni je pištolj kojim je ubio muškarca, predao 26-godišnjaku koji mu je i dao oružje, a koji se tada odnoseći sredstvo izvršenja udaljio s mjesta događaja", navodi PU zagrebačka

Kristijan Knego (37) koji se sumnjiči za ubojstvo Tomislava Sablje (41) ispitan je na tužiteljstvu nakon čega je doveden i pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji mu je odredio istražni zatvor. Prema riječima njegovog odvjetnika na tužiteljstvu je nijekao počinjenje djela. 

Policijska uprava zagrebačka oglasila se povodom pucnjave u zagrebačkom noćnom klubu Ritz u kojoj je Sabljo ubijen. Kako se ističe, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubojstvo te nad 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pomaganje u ubojstvu na štetu 41-godišnjaka.

Doznajemo da je obojici određen istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Predloženo je ispitivanje 30 svjedoka. 

"Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta su u suradnji s policijskim službenicima VII policijske postaje (Trešnjevka) proveli kriminalističko istraživanje kojom prilikom je potvrđena sumnja kako je 22. travnja 2023. godine oko 4.40 sati na adresi u Zagrebu u Ulici Florijana Andrašeca u noćnom klubu, oštećeni 41-godišnjak došao u verbalni sukob s jednim od gostiju da bi u jednom trenutku uzeo vatreno oružje, a koje je bilo odloženo ispod jakne na polici koja se nalazi iznad separea pored kojega je oštećeni bio sa svojim društvom te mu ga prislonio na trbuh", opisuje policija.

"Kada je navedeno doznao osumnjičeni 37-godišnjak je od osumnjičenog 26-godišnjaka uzeo pištolj za sada nepoznate marke i modela te došao do oštećenog. Između njih dvojice tada je izbio verbalni sukob nakon kojega je osumnjičeni ispalio više hitaca, koji su u svojoj putanji pogodili oštećenog nanijevši mu ozlijede od kojih je preminuo na mjestu događaja. Nakon počinjenog kaznenog djela, osumnjičeni je pištolj kojim je ubio muškarca, predao 26-godišnjaku koji mu je i dao oružje, a koji se tada odnoseći sredstvo izvršenja udaljio s mjesta događaja", dodaje se. 

Na mjestu događaja očevid je obavila dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke. U sklopu provođenja kriminalističkog istraživanja, ističe policija, izuzeto je oružje kao moguće sredstvo izvršenja kaznenog djela, a što će se utvrditi vještačenjem.

"Osumnjičeni 26-godišnjak je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke koji je rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke od sredine studenoga 2021. godine, privremeno udaljen iz službe zbog težih povreda službenih dužnosti do okončanja disciplinskog postupka. Tada, u studenom prije dvije godine, oduzeto mu je službeno oružje, službena iskaznica i službena značka kao i druga sredstva povjerena za obavljanje posla", kažu iz policije i dodaju kako je 26-godišnjak za oružje koje je imao kod sebe imao valjanu dozvolu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije