Posavska županija

Policajac napadnut u obiteljskoj kući, pred suprugom i djecom

policajac
ilustracija
02.02.2021.
u 07:51

U Posavskoj županiji policajac je napadnut u svojoj obiteljskoj kući jer je provodio mjere protiv koronavirusa, priopćio je Sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Posavske županije. 

Policijski sindikalci iz Posavske županije su upozorili da se u posljednje vrijeme dogodilo nekoliko napada na policijske službenike MUP-a pri obavljanju službene dužnosti, naglašavajući da su zgroženi posljednjim napadom.

"Policijski službenik je bio izvan službe, a napadnut je u svojoj obiteljskoj kući u prisustvu obitelji, supruge i djece koji su preživjeli psihičke traume. Razlog napada je bio što je taj policijski službenik obavljao propisane zadaće povodom provedbi mjera Stožera civilne zaštite u vezi pandemije izazvane koronavirusom", stoji u priopćenju Sindikata djelatnika MUP-a PŽ.

Navode kako su maksimalno angažirani na provođenju odluka Stožera civilne zaštite u sprečavanju širenja pandemije koronavirusa.

"Iz svega navedenog Sindikat djelatnika MUP-a Posavske županije drastično osuđuje vandalski čin nad policijskim službenicima u obavljanju službenih dužnosti, a posebno napad na policijskog službenika i obu njiitelj hovoj obiteljskoj kući", stoji u priopćenju. 

Prema izvješću MUP-a Županije Posavske dana 30. siječnja 2021. godine PS Orašje je zaprimila prijavu policijskog službenika M.K. iz Boka, kojom prijavljuje da su do njegove kuće došli četrdeset osmogodišnji M.D. i trideset devetogodišnji I.K. obojica iz Oštre Luke, koji su lupali po ulaznim vratima kuće, te su istog verbalno vrijeđali i uputili ozbiljne prijetnje. 

- Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te je na mjestu događaja, bez uporaba prisile, uhitila imenovanog I.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD-a „Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti“ i „Sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje“, dok je M.K. pozvan u službene prostorije PU Orašje gdje i imenovani uhićen, bez uporabe prisile i obojica su smješteni u prostorije za smještaj uhićenih osoba. Nakon uhićenja M.D. se žalio na bolove u glavi, zbog čega je odveden u Županijsku bolnicu u Orašju gdje je zadržan na promatranju, te će se od strane policijski službenika vršiti osiguranje uhićenika do daljnjeg. O navedenom događaju je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske, te su dežurni istražitelj i krim. tehničar izvršili očevid na mjestu događaja, navode iz MUP-a PŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije