Banja Luka

Podneseno izvješće protiv tri osobe zbog ubojstva Krunića i Pavlovića

nezavisne novine
24.04.2019.
u 12:45

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske podnijeli su izvješće protiv tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su 22. travnja, u mjestu Glamočani, u općini Laktaši, izvršili kazneno djelo teško ubojstvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića te pokušaj teškog ubojstva Gorana Ilića.

Iz entitetske policije navode inicijale osumnjičenih, Ž.K., E.B. i B.Đ., a neslužbeno u pitanju su Željko Kovačević, Emilio Balda i Benedi Đukanović, koji je u bijegu.

-Navedeno kazneno djelo je izvršeno na način što su izvršitelji po prethodnom planiranju i dogovoru, upotrebom vatrenog oružja, ubili  Slavišu Krunića iz Banja Luke i Žarka Pavlovića sa Pale, te nanijeli teške tjelesne ozčljede opasne po život Goranu Iliću iz Banja Luke - priopćeno je iz MUPRS-a.

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS, u suradnji s policijskim službenicima drugih policijskih uprava i Specijalnom antiterorističkom jedinicom, a pod nadzorom Republičkog javnog tužiteljstva RS jučer su izvršili uviđaj na mjesta izvršenja kaznenog djela, nakon čega je privedeno i saslušano više desetina osoba, izvršeno više pretresa nepokretne i pokretne imovine kod osumnjičenih osoba, te pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti u daljnjem kaznenom postupku.

Iz MUP-a RS podsjećaju da je osumnjičeni Ž.K. smrtno stradao na mjestu izvršenja kaznenog djela, dok je osumnjičeni E.B., koji je jučer uhićen, jutros proveden u Republičko tužteljstvo.

Osumnjičeni B.Đ. iz Banje Luke još je u bijegu i za njim policija aktivno traga, a raspisana je i tjeralica.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?