Tužiteljstvo BiH

Optužnica zbog nedozvoljenog prometa trošarinskim proizvodima

tužiteljstvo
07.01.2016.
u 17:15

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv:
 
- Jovana Vujičića, zv. „Joco“, rođenog 09.03.1968. godine u Gradiški, državljanina BiH.
 
Optuženi se tereti da je sredinom 2015. godine, u razdoblju od nekoliko mjeseci, u vlastitim samostalnim trgovačkim radnjama u Gradiški, protivno odredbama Zakona o trošrarinama BiH, duhan i duhanske prerađevine, bez trošarinskih markica Uprave za neizravno oporezivanje BiH, nabavljao radi prodaje, proizveo i prodavao u navedenim trgovinama, cigarete s trošarinskim markicama koje nisu iz BiH, kao i cigarete bez trošerinskih markica i one koje je sam punio i proizvodio.
 
Optuženi se tereti da je proizvodio, stavljao u promet i prodavao proizvode koji nisu obilježeni kontrolnim i poreznim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH, čime je počinio kazneno djelo - Nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. KZ BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.
 
Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije