Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica protiv dvije osobe za krijumčarenje ljudi

sud bih
06.11.2015.
u 12:41

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Nreca Džini zvanog "Andrej" (1952.) i Nue Koljđeraj zvanog "Ante" državljanina BiH, rođenih u Srbiji koji se terete za krivično djelo krijumčarenja ljudi.

Optuženi se terete da su u namjeri pribavljanja imovinske koristi u iznosu od 6.000 eura, realizirali ilegalno prevođenje preko državnih granica Crne Gore i BiH, a zatim BiH i Hrvatske, trojice migranata, s područja Kosova.

Prema navodima optužnice, optuženi su se u veljači 2015. godine, nakon prethodnog dogovora, u unajmljenom vozilu dovezli u Crnu Goru, gdje su u blizini Nikšića preuzeli tri osobe s područja Kosova, bez validnih isprava za boravak u BiH i Hrvatskoj, dovezli do neposredne blizine državne granice Crne Gore i BiH, kod graničnog prelaza Vraćenovići, te im dali upute kako da pješke, ilegalno pređu državnu granicu.

Nakon što su te tri osobe ilegalno prešla granicu, osumnjičeni su ih preuzeli na teritoriji BiH te ih vozilom prevezli do mjesta u blizini graničnog prelaza Crveni grm, neposredno između državne granice BiH i Hrvatske.

Na tom mjestu ove tri osobe su, po prethodnoj uputi osumnjičenih, pješke ilegalno prešli državnu granicu na području općine Vrgorac u Hrvatskoj, dok su ih osumnjičeni čekali na dogovorenom mjestu, da bi zajedno s njima nastavili put u pravcu Vrgorca, gdje ih je zaustavila i kontrolirala policija Hrvatske, prilikom čega je i otkriven nezakoniti ulazak osoba s Kosova na teritoriju Hrvatske.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije