Tužiteljstvo SŽ

Podignuta optužnica protiv Damira Hadžića i Eseda Radeljaša

Esed Radeljaš
26.12.2016.
u 17:17

Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije podiglo je optužnicu protiv Eseda Radeljaša, Jamine Horo, Nedžada Kapetanovića, Jusufa Čauševića i Damira Hadžića, potvrđeno je danas iz Tužiteljstva SŽ. 

Kako se navodi u priopćenju, Tužiteljstvo Eseda Radelješa tereti za krivična djela ovjeravanje neistinitog sadržaja, poticanja na zlouporabu položaja, pranje novca i davanje dara ili drugih oblika koristi. Jasmina Horo tereti se za krivična djela zluporaba položaja i pranje novca, dok se Nedžad Kapetanović, Jusuf Čaušević i Damir Hadžić terete za krivično djelo zlouporaba položaja ili ovlasti.

Dakle, optužnicom Tužiteljstva SŽ, terete se da su zlouporabom službenog položaja poduzeli međusobno povezane radnje tako što su nezakonito proveli postupak dodjele zemljišta Esedu Radeljašu. Potom, nezakonito proveli postupak za utvrđivanje visine naknade za oduzimanje zemljišta koje je Radeljašu ranije dodijeljeno.

Damir Hadžić tereti se da je iz proračuna Općine Novi Grad nezakonito omugućio isplatu više od milijun maraka Esedu Radeljašu za zemljište, koje je 2006. godine Radeljaš platio Općini u iznosu od 51.340,00 KM.

Počinjenjem ovih krivičnih djela proračun Općine Novi Grad oštećen je za iznos od gotovo milijun maraka.
Postupajući tužitelj u optužnici je predložio Županijskom sudu u Sarajevu određivanje mjere pritvora za Damira Hadžića, Eseda Radeljaša i Jaminu Horo, kao i trajno oduzimanje nezakonito stečene imovine, te zabranu obavljanja poziva i dužnosti u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Optužnica je proslijeđena Županijskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje, navodi se u priopćenju Tužiteljstva, prenosi N1. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije