Istraga u Zvorniku

Pod povećalom i socijalni radnici zbog ubojstva

policija
27.08.2016.
u 11:00

Dječaka Lazara Rebića (2) iz Zvornika ubila je Fata Durak (34) jer ju je živcirao njegov plač dok je razgovarala telefonom, a obdukcijom je utvrđeno kako je zadobio kobne ozljede glave.

- Kada ga je udarila, Lazar je kobno pao udarivši glavom o beton. dok je, naime, njezin nevjenčani supruga Mijat Stankić (38) sakrio tijelo, prethodno ga omotavši odjećom i vrećom. Prekrio ga je kamenjem i zemljom, a ona je pobjegla, i to tako što je autostopirala do rodnih Živinica. Kada ih je uhitila policija, prebacivali su odgovornost jedno na drugo, navode istražitelji. Okružni sud u Bijeljini odredio je pritvor za Fatu Durak, dok njezin nevjenčani suprug Mijat Stankić, inače Lazarov ujak, neće biti pritvoren. Inače, Fata je radila kao konobarica te ima problema s alkoholom, baš kao i Stankić.

- Ona je tukla dijete, imalo je modrice po cijelom tijelu - ispričala je Milena Stankić, Lazarova baka. I Pero Stankić, dječakov djed, potvrdio je kako je oboje osumnjičenih sklono alkoholu.

- On pije, a ona je još gora. Svaki je dan lutala po selu, zato je to i napravila, ispričao je Pero Stankić sa suzama u očima. Nagađa se kako su nevjenčani supružnici prihvatili brigu o djeci zbog pomoći Centra za socijalni rad, čiji su radnici pod povećalom istražitelja jer se sumnja kako su napravili propuste u ovom slučaju. Osumnjičeni su priznali ubojstvo dječaka koji ima i jednogodišnjeg brata Marka, a majka Rosa ih je napustila. Nakon rastave djeca su dodijeljena ocu, a on ih je, s obzirom na to da radi, povjerio punici koja je bolesna, pa su ih čuvali ujak i ujna u Donjoj Kamenici kod Zvornika. Otac Slađan nakon tragedije koja ga je pogodila kaže da, iako mu se srce cijepa od boli, mora izdržati zbog drugog sina.

- Brinuo sam se o djeci koliko sam mogao, svaki trenutak sam im posvećivao, za njih sam živio. Ali, zbog rada u smjenama, nisam ih u potpunosti mogao uzeti kod sebe. Za mene nema utjehe, a mora se dalje. Ovo ni u najcrnjim snovima nisam mogao usnuti - tužno govori otac.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije