OŠTEĆENA I OSNOVNA ŠKOLA

Ovo je kuća na koju je pala golema stijena i usmrtila mladu djevojku

Autori: 24 sata, Vecernji.ba
23.04.2022.
u 11:27

U potresu od 5.7 po Richteru koji je zatresao Bosnu i Hercegovinu preminula je 28-godišnja Elmira S., koju su na hitnu doveli praktički bez znakova života

Jak potres pogodio je Bosnu i Hercegovinu u petak navečer, zbog čega tamošnji građani zbrajaju materijalnu štetu, a smrtno je nažalost stradala i 28-godišnja djevojka kojoj je stijena pala na kuću, pišu 24.sata

Djevojka je u trenutku tragedije bila u hodniku

 

Veliki kameni blok strovalio se s planine i probio točno kroz krov i udario upravo u nesretnu Elmiru (28) koja se tada nalazila u hodniku. Susjedi su je odvezli u mostarsku bolnicu, gdje su liječnici nažalost mogli konstatirati samo smrt. 

Nesretnoj djevojci ozlijeđeni su i roditelji, koji su na sreću prošli s lakšim ozljedama kao i njena sestra. Očevid je u tijeku, a mjesto u krovu na kojem je nastala rupa pokriven je ceradom. Materijalna šteta može se vidjeti na susjednim kućama.

Zadnje sate života Elmira je provela u džamiji

U njenoj obitelji vlada neopisiva tuga, a kobnu večer djevojka se prije povratka kući molila u džamiji povodom Ramazana. Od ranog jutra otvorena je tržnica na kojoj se mogu čuti samo tužne riječi povodom prerano preminule djevojke. U samom Stocu najveću materijalnu štetu pretrpjela je osnovna škola s koje je pao dimnjak, a sreća u nesreći je što subotom nema nastave.

Neki dijelovi Stoca bili su zakrčeni, ali su vatrogasci i policija kroz noć raščistili, te promet sad normalno funkcionira. Mještani Stoca su uznemireni i pribojavaju se kako bi se mogla mogla ponoviti tragedija čije posljedice još traju u Baniji.

Seizmolozi kažu kako se može očekivati niz manjih potresa, a isti također mogu biti opasni s obzirom da je ovaj snažan već dosta razdrmao kamene blokove.

24sata
24sata
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije