Nestanci djevojaka

Ostavila je putovnicu i mobitel na šalteru, ušla u taksi i nestala

21.12.2015.
u 07:00

Studentice prve godine Ekonomskog fakulteta, Biljane Đorić, nema već 20 dana, a Ivane Čukić već predugih devet godina

Dvadeset dana već ni traga ni glasa od Biljane Đorić, 19-godišnjakinje iz mjesta kod Kraljeva u Srbiji, koja je nestala početkom mjeseca. Studentica prve godine Ekonomskog fakulteta ostavila je na šalteru mjenjačnice svoju putovnicu i mobitel, a zatim ušla u taksi gdje joj se gubi svaki trag. Roditelji djevojke su očajni. Tvrde kako je bila odlična učenica u Srednoj medicinskoj školi, odakle je otišla na Ekonomski fakultet. - Razgovarala sam s njom toga dana i zvučala je potpuno normalno, ali mi nije rekla da će taj isti dan večernjim vlakom doći u Kraljevo. Pričekale su je dvije prijateljice s kojima je popila piće u jednom kafiću. Budući mi već dva mjeseca živimo u Kragujevcu, kod prijateljica se raspitivala može li kod njih prespavati. Kako nije bilo mjesta, rekla je da će prespavati kod naših rođaka u naselju Ribnica, ali se ni njima nije javila, ispričala je šokirana Biljanina majka Vesna. Od tog dana pretraženi su svi kritični dijelovi grada, obavljeni brojni pozivi, vrše se istrage, sve kako bi se došlo do rezultata i pronalaska djevojke, ali još se ništa pozitivno u tom slučaju nije pokrenulo.

Rekla da ide prošetati

Slučaj nestale Biljane ponovno je pokrenuo priču o sve učestalijim i misterioznijim nestancima Kraljevčanki.

Najduže se traga za tada dvadesetsedmogodišnjom Ivanom Čukić, koja je nestala prije devet godina.

- Rekla je da ide prošetati i da će se brzo vratiti, a onda je nestala bez traga. Sa sobom je odnijela telefon. Kada sam je pozvala poslije nekoliko sati, bila je nedostupna, priča očajna majka Dušanka. Govorili su joj da je viđena na nekoliko lokacija, ali...

- Mnogi su dolazili kući ili me zvali telefonom i tražili novac da bi mi pomogli, ali od toga nije bilo ništa, kaže Dušanka Čukić. Uključivali su se u potragu za nesretnom djevojkom i vidovnjaci, nudili informacije za veću svotu novca, ali sve su to bile prijevare. Djevojka koja bi danas imala 36 godina nikad nije pronađena.

Očajni roditelji

U Biljaninom slučaju roditelji tvrde kako je vodila miran život, na dan nestanka položila i kolokvij, ali nije sve tako blistavo.

- Imala je jednog problematičnog mladića za kojeg nismo bili, ali ja mislim da on ne bi mogao dignuti ruku na nju, a i to je već davna prošlost. Strah nas je da nije u pitanju neko bijelo roblje, kaže njezina majka Vesna.

- Nadamo se da će se pojaviti, da je dobro, da će doći zagrliti roditelje, svoje dvije mlađe sestre i mlađeg brata, kaže Biljanin otac Goran Đorić, a isto to želi i majka. Očajni roditelji već su na izmaku snaga. Godišnje u Kraljevu nestane oko 60 osoba, a od 2006. godine postoji pet slučajeva koji nisu razjašnjeni.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije