Diler u bijegu

Organizator krijumčarenja 806 kg marihuane pobjegao u BiH

29.02.2016.
u 07:00

Nikola Stojanović (52) zvani Niđan, državljanin BiH, organizator krijumčarenja 806 kilograma marihuane iz Albanije brodom ‘Poslušan’ 2014. , nije kod kuće čekao presudu Vrhovnog suda koja ga je na šest godina pravomoćno spremila iza rešetaka, već se dao u bijeg te je za njim raspisana međunarodna tjeralica i europski uhidbeni nalog. Stojanović, koji inače koristi i identitet Nikola Matanović, pušten je iz istražnog zatvora nakon što mu je vijeće zagrebačkog Županijskoga suda, kojim je predsjedao sudac Oliver Mittermayer, u travnju prošle godine izreklo presudu od četiri godine i 10 mjeseci zatvora. Riječ je o kazni koja je dva mjeseca kraća od pet godina, dakle kazni po kojoj bi Stojanoviću bio produljen pritvor do pravomoćnosti presude. No, nije pa je pušten do poziva na izdržavanje kazne, a da bi situacija bila još smješnija, nakon što je pušten, Stojanović je ubrzo ponovno bio uhićen jer ga je bivša supruga prijavila za prijetnje.

Tada je ponovno pritvoren na mjesec dana, no ubrzo je ponovno pušten iz pritvora te od tada nije poznato gdje se nalazi. Tek nedavno je, nakon donošenja pravomoćne presude, otkriveno da je najvjerojatnije u bijegu. Sumnja se u BiH. Gotovo svi ostali osuđenici u USKOK-ovoj akciji “Nikita”, kada je zaplijenjen brod sa spomenutih 806 kilograma marihuane, uglavnom su u zatvoru na odsluženju kazni. Osim Nikole Stojanovića, u postupku je osuđen i njegov sin Alen koji je dobio djelomičnu uvjetnu zatvorsku kaznu, zatim Alen Kuduzović, Tonći Grubelić, Štefan Franc, Nermin Sulejmanović, Giulijano Grubelić, Dejan Petrović i Antonijo Premužić. Jedino nije priznao Klaudio Šango, pa se njemu odvojeno sudi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?