Suđenje u Tuzli

Optuženi bivši šef policije: Nikada nisam stopirao prekršajne naloge

14.01.2016.
u 07:00

Saslušavanjem svjedoka obrane u Općinskom sudu Tuzla nastavljeno je suđenje Samiru Aljukiću, nekadašnjem ravnatelju MUP-a Tuzlanske županije, i Adnanu Đuloviću, policajcu PP Istok, koji su optuženi za niz kaznenih djela. Aljukić se optužnicom tereti za zloporabu položaja i ovlasti, iznudu i protuzakonito posredovanje, a Đulović za zloporabu položaja i ovlasti, primanje dara i drugih oblika koristi i krivotvorenje službene isprave. Oni su optuženi da su čineći kaznena djela, od 2011. do 2013. godine, oštetili županijski proračun za 100.000 maraka. Naime, kako im se spočitava, terete se za svjesno odvlačenje prekršajnih naloga u zastaru te da su od poduzetnika uzimali određene novčane iznose. Na ročištu je saslušan optuženi Aljukić. On je odgovarao na pitanja odvjetnice Senke Nožice.

– Niti jedan prekršajni nalog, a to se može provjeriti u evidencijama, nisam zadržao. Svi nalozi su se popunjavali u originalima, nijedna fotokopija nije bila. Nikada nisam zahtijevao od policijskog službenika da ne realizira neki prekršajni nalog, kazao je bivši policijski ravnatelj Aljukić, čime je negirao optužbe da je naloge odvlačio u zastaru. Međutim, Aljukić je potvrdio da su ga određene osobe zvale kako bi pokušale “srediti” kazne u prometu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije