izvješće za prošlu godinu

Omiljena meta lopova: Ovo su automobili koji se najviše kradu

Rafael Ben-Ari/Newscom/PIXSELL
12.09.2020.
u 20:03

Prema izvještaju Generalnog udruženja njemačke industrije osiguranja (GDV), prošle je godine prijavljeno 14.229 ukradenih automobila s kasko osiguranjem. Šteta je u protuvrijednosti od oko 280 milijuna eura, a posebno popularni su bili SUV-ovi. Zanimljivo, u prvih deset nije se našao Golf, koji je na našim prostorima na prvom mjestu. 

Ali zato su se na listi našli BMW X6 2. generacija, Land Rover Velar 1. generacija, Mazda CX-5 2. generacija, Lexus CT200 1. generacija, Toyota Prius + 1. generacija, Land Rover Range Rover 3. generacija, Lexus NX 1. generacija, Renault Talisman 1. generacija, Toyota GT86 1. generacija i Toyota RAV4 4. generacija, piše Revija HAK.

Iz izvješća proizlazi da su lopovi ukrali manje novih automobila, a umjesto toga više vozila starih između dvije i tri godine. Razlog tomu, prema stručnjacima, je pretpostavka da mnogi noviji modeli nude bolju zaštitu od krađe. 

Za vozače automobila također je pozitivan trend koji je objavio GDV, a to je da se broj krađa automobila u Njemačkoj smanjio u 2019. godini.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije