Duhan oduzet

Oduzeli duhan u vrijednosti 34 tisuće KM

duhan
22.11.2020.
u 13:40

Ovlašteni sužbenici Uprave za neizravno oporezivanje na putnoj komunikaciji Sarajevo-Konjic privremeno su oduzeli 200 kg sitno rezanog duhana, koji nije bio obilježen trošarinskim markicama UNO-a. Ukupna tržišna vrijednost trošarinske robe koja je bila namijenjena „crnom tržištu“ u Bosni i Hercegovini procjenjuje se na iznos od 34.000 KM.

Vršeći pojačane aktivnosti na sprječavanju nelegalnog prometa duhana i duhanskih prerađevina službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz sarajevskog regionalnog centra UNO otkrili su 200 kg sitno rezanog duhana namijenjenog “crnom tržištu” u BiH. Trošarinska roba koja nije bila obilježena trošarinskim markicama UNO-a, a čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 34.000 KM, otkrivena je u putničkom motornom vozilu na putnom pravcu Sarajevo – Konjic. Prema instrukcijama i uputama Tužiteljstva BiH i Suda BiH krijumčareni duhan je privremeno oduzet, a protiv počinitelja će biti podneseni izvještaji Tužiteljstvu BiH. Prilikom izvođenja ove akcije službenici UNO, koristili su opremu, znanje i vještine stečeno kroz dugogodišnji program obuke i opremanja od strane Vlade SAD-a, kroz program EXBS.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije