Sud BiH

Određen pritvor Damiru Lipovcu, osumnjičenom za ratni zločin

Damir Lipovac
05.11.2015.
u 21:33

Odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva BiH za određivanje pritvora, Sud BiH je 4. studenog donio rješenje kojim je stavljeno izvan snage rješenje Suda od 20. listopada 2008. godine kojim je optuženom Damiru Lipovcu određen pritvor koji je mogao trajati najduže tri godine, računajući od dana uhićenja optuženog.

Istovremeno donio je rješenje kojim je optuženom određen pritvor koji može trajati najduže tri godine računajući od 2. studenog 2015. godine kao dana uhićenja ili do drugačije odluke Suda.

Sud je uvidom u podneseni dokazni materijal utvrdio kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Damir Lipovac počinio krivično djelo za koje se tereti, te je odredio pritvor zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega. 

Damir Lipovac osumnjičen je da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 173. stav 1. točka c), e) i f) u vezi sa članom 180. stav 1. Krivičnog zakona BiH, priopćeno je iz Suda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije