Lopovska posla

Od šumskih krađa pa do automafijaša

08.08.2016.
u 08:00

Policija istražuje lopovski put Save Petričevića, Bojana Košarca i Njegoslava Milinkovića s područja općine Pale, koji su u žestokom oružanom obračunu spriječeni u naumu krađe skupocjenog automobila BMW na Ilidži, na parkingu na Butmirskoj cesti. Dvojica članova automafije ranjena su i nalaze se u bolnici, gdje su pod stalnim nadzorom specijalaca. Za Savom Petričevićem, koji je pogođen u kralježnicu, još je krajem 2014. bila raspisana tjeralica zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela. U tom razdoblju čak je uspio pobjeći policiji. Iste godine njegovi poznanici Slaven D. i Tomislav P. napali su ga ispred obiteljske kuće. Tukli su ga pištoljem, nakon čega su ispalili nekoliko hitaca. Malo prije tog incidenta, Petričević je pucao u jednom ugostiteljskom objektu u Mokrom. Srećom, nitko nije ozlijeđen, ali je pričinjena materijalna šteta. Prema neslužbenim informacijama, dovodio se u vezu i sa šumskim krađama. Ostala dvojica bandita iz Mokrog također su poznati po kavanskim tučnjavama, sitnim krađama, ali su se vremenom izvještili za poslove otuđivanja automobila.

Prema svemu sudeći, ova skupina je praćena, te se čekao njihov pogrešan potez, odnosno da budu zatečeni u izvršenju kaznenih djela. Policajci su im napravili zamku. Ipak, automafijaši su pokušali pobjeći policiji. U prilog ovoj konstataciji idu i velika oštećenja na BMW-u, koji je skoro demoliran. Tijekom uviđaja, moglo se vidjeti da su prednja i zadnja vjetrobranska stakla razbijena , kao i ogrebotine i udubljenja s obje strane vozila. Nekoliko metara od vozila bio je vidljiv i prednji lijevi kotač, koji je otpao s vozila. Kradljivci vozila učinili su sve da ne padnu u ruke policije.

Kada pljačkaši više nisu mogli bježati, te kada ih je policija okružila, otvorili su vatru, ali su, na kraju, izvukli deblji kraj. Policajci su na mjestu događaja pronašli čak dva pištolja, te više čahura. Istraga još traje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?