BRANIO SE ŠUTNJOM

Ocu određen istražni zatvor. Vještačenjem će se utvrditi je li bio ubrojiv i je li znao što radi

Dino Stanin/Pixsell
01.03.2019.
u 16:01

Josip Rođak prijavljen je za četverostruko ubojstvo u pokušaju, za što je predviđena zatvorska kazna od 15 do 40 godina

Stravičan događaj koji je potresao javnost dogodio se u četvrtak ujutro na Pagu kada je otac četvero malodobne djece bacio s balkona. Josipu Rođaku određen jednomjesečni istražni zatvor, kazao je glasnogovornik županijskog suda Hrvoje Visković. 

"Tereti ga se zbog četiri teška pokušaja ubojstva na štetu svoje malodobne djece i to na podmukao način", rekao je Duško Berović, glasnogovornika županijskoga državnog odvjetništva.

"Predloženo je odrediti istražni zatvor, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela. Ispitat će se svjedoci i napraviti vještačenje", kazao je.

"Obavit će se primarno psihijatrijsko vještačenje, koje će ići u Zagreb na konzilij liječnika, tim koji će utvrditi njegovo duševno stanje, što je prethodilo kaznenom djelu, odnosno psihičko stanje prije toga, dat će svoje mišljenje da li je u vrijeme počinjenja kaznenog bio ubrojiv, svjestan što radi i je li znao što radi" rekao je.

Uzet mu je krv i urin, potvrdio je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije