ČETIRI MLADIĆA SLETJELA U MORE

Očevici strašne nesreće u Zadru: Pokušali smo pomoći, neki su skakali u more, samo je jedan mladić isplivao

Foto: Dino Stanin/Pixell
1/2
05.05.2020.
u 09:14

​Prilikom prometne nesreće u vozilu su se nalazile četiri muške osobe, dvije osobe u dobi od 20 i 17 godina su smrtno stradali, dok su 22-godišnjak i 17-godišnjak kolima HMP prevezeni u OB Zadar, izvijestila je zadarska policija

Auto je u moru, brzo zovite hitnu - viknuo je jedan od stanara zgrade na Branimirovoj obali, noćas iza 23 sata kada se dogodila strašna tragedija na suprotnoj Liburnskoj obali u samom središtu Zadra u kojoj su poginula dvojica mladića a jedan je u kritičnom stanju. Očevidac s kojim smo razgovarali je istrčao na balkon i prestravio se vidjevši automobil kako tone nakon čega je nazvao hitnu medicinsku pomoć.

"Zastrašujuće je bilo vidjeti kako svjetla automobila i sam automobil nestaju u moru. Odmah sam pomislio na ljude koji su unutra i nadao sam se da će se uspjeti spasiti, zvao sam Hitnu, drugi vatrogasce i svi su se stvarno u brzom roku stvorili na mjestu nesreće. Kada sam otišao na mjesto tragedije već je i došla vjerojatno obitelj i prijatelji koji su neutješno plakali i jecali. Vozilo je očito izmaklo kontroli vozaču puno prije mjesta slijetanja u more, ali mislim da je pogibelj nastupila i zbog činjenice da je tijekom udarca prilikom slijetanja s kolnika na parkirališni dio, automobilu ispala guma. Auto je navodno totalno smrskan. Još uvijek sam u šoku zbog tragedije", rekao nam je naš sugovornik koji je i sam prije nego što je s balkona vidio automobil kako tone u more začuo jak udarac.

Prema tragovima koje je iscrtala policija na cesti uz zadarske bedeme, skretanje Audija A6 zadarskih registarskih oznaka pri očito velikoj brzini započela je već na stotinjak i više metara od mjesta slijetanja u more.  Automobil je prvo udario u stup rasvjete te se odbio prema brodovima privezanim uz Liburnsku obalu. Tragovi ukazuju da je vozač očito pokušao ispraviti automobil, no potom je udario u željezni stup i odbio se ili preletio možda 10-ak metara prije nego što je sletio u more gdje je dubina osam metara.

Vatrogasci su do ranih jutarnjih sati izvlačili automobil koji je navodno bio neprepoznatljiv od siline udarca. Jedan je mladić prema izjavi zaštitara s broda Dora ispred kojeg se sve i dogodilo isplivao, a dvojica su mladića preminuli na mjestu događaja.

Očito je bila riječ o velikoj brzini i neki kažu da je automobil doslovno preletio stupiće i potom upao u more. Prema onome što smo čuli na ribarnici i na zadrskoj tržnici, osim dvoje poginulih još jedan u jako teškom stanju, dok je četvrti navodno stabilno, rekao nam je jedan od Zadrana koji je došao na mjesto događaja.

Mnogi Zadrani su sinoć nazočili u akciji spašavanja, neki su pokušavali i skokom u more pomoći, kako nam je rečeno. Svi su, pa i mnogi koji jutros dolaze vidjeti što se dogodilo, u velikom šoku. Najveća je tuga u mjetu pored Biograda odakle su kako nam je rečeno dvojica poginulih mladića. 

"Odjednom je bio neki jaki udar, pogledao sam da nešto nije udarilo u brod. Automobil se već nije vidio, dečki su neki skakali. Došli su ronioci. Ja sam uzeo svjetiljku, pitao sam treba li pomoći i čekićem, netko je došao i sa sjekirom. Ljudi su pokušali pmoći, ali samo jedan je isplivao", kazao je očevidac teške nesreće u samom središtu Zadra.

Policija je izdala priopćenje o teškoj nesreći u Zadru: 

"Sinoć oko 23,15 u Zadru na Liburnskoj obali došlo je do prometne nesreće kada je 20-godišnji vozač upravljao vozilom marke Audi, zadarskih registarskih oznaka te dolaskom u blizinu ribarnice, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju na kolniku uslijed čega dolazi do zanošenja i rotacije automobila koji udara u rubnjak te se odbija i prednjim dijelom automobila udara u rasvjetni stup. Nakon toga vozilo nastavlja nekontroliranu vožnju i prednjim dijelom automobila udara u metalni vez te metalnu zaštitu obale i slijeće u more na dubinu od 8 metara.  ​Na mjestu događaja izašli su policijski službenici koji su obavili očevid kojim je rukovodio županijski državni odvjetnik te policijski službenici ronioci koji su iz mora izvukli automobil. U vremenu od 23,30 do 02,35 sati Liburnska obala bila zatvorena za sav promet.  ​Prilikom prometne nesreće u vozilu su se nalazile 4 muške osobe, 2 osobe u dobi od 20 i 17 godina su smrtno stradali, dok su 22-godišnjak i 17-godišnjak kolima HMP prevezeni u OB Zadar - istaknula je Ivana Grbin glasnogovornica zadarske policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije