Samoubojstvo na groblju

Obišao grobove braće, zamolio vlast da mu zaposle djecu i ubio se

gorazde
Avaz
05.03.2016.
u 14:18

Nisam više mogao izdržati ovaj način života. Molim ljude koji mogu i koji su na položaju vladajuće strukture da mi izađu u susret djeci sa zaposlenjem. Neka mi svi koji me poznaju oproste, posljednje su Muhamedove riječi

Muhamed Homoraš (48) jučer je oko 12 sati izvršio samoubojstvo u gradskom groblju Kolijevke u Goraždu. Obišao je grobove svoje braće, napisao oproštajno pismo u kojem je vlasti zamolio da mu zaposle djecu, ispričao se svima koji ga poznaju i iz poluautomatske puške – PAP pucao sebi u glavu, piše Avaz.  

Uviđaj na mjestu tragedije na kojem je prekinut život čovjeka koji je povremeno obavljao građevinske poslove obavili su inspektori MUP-a BPŽ Goražde uz nadzor županijskog tužitelja Lazara Draška.

Radnik komunalnog poduzeća koji je nedaleko od mjesta samoubojstva kopao grob vidio je Homoraša kada je došao na groblje. Izašao je iz svog Golfa i najprije otišao do groba Nermina Homoraša, a potom do groba Ekrema Homoraša. 

Nakon kraćeg zadržavanja vratio se u automobil najvjerojatnije kako bi napisao oproštajno pismo, koje su istražitelji pronašli, obavio je i nekoliko telefonskih poziva, a potom izašao i iz prtljažnika automobila nešto izvadio. Svjedok nije mogao vidjeti da se radi o pušci kojom će, nakon što se sakrio iza vozila, pucati sebi u glavu. U jakni je imao oglas za prijem namještenika u jednu javnu instituciju.  

- Nisam više mogao izdržati ovaj način života. Molim ljude koji mogu i koji su na položaju vladajuće strukture da mi izađu u susret djeci sa zaposlenjem. Neka mi svi koji me poznaju oproste. Neka mi obitelj oprosti, posljednje su Muhamedove riječi ispisane na stranici njegovog rokovnika.  

Po obavljenom uviđaju, županijski tužitelj Draško kaže da su isključene sve mogućnosti da se radi o krivičnom djelu te da je istraga, praktično, okončana.  

– Očito je riječ o samoubojstvu čovjeka koji je bio u teškoj situaciji iz koje nije mogao naći izlaz. U ovakvim slučajevima, prema iskustvima liječnika sudske medicine, dolazi do nedostatka dispozicije za životom, tako da se teška situacija ne može prihvatiti kao opravdan razlog za ovakav korak, kazao je tužitelj Draško. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije