Nesvakidašnji slučaj

Novinar kažnjen s 200 maraka zbog fotografiranja

novinar_ros
Foto: agencije
19.01.2015.
u 09:44

Novinar lokalnog portala u Tešnju kažnjen je s 200 maraka jer je fotografirao nepropisno parkirane automobile ispred jednog ugostiteljskog objekta, koji ugrožavaju promet u tom dijelu grada, javlja bh. novinska agencija Patria.

Miralem Merdić, novinar na portalu Jelah.ba, htio je upozoriti na problem nepropisno parkiranih automobila ispred ugostiteljskog objekta “Arena” u naselju Jelah, no vlasniku se to nije svidjelo pa je pozvao policiju koja je Merdiću izrekla prekršajni nalog zbog narušavanja javnog reda i mira. U prekršajnom nalogu protiv novinara stoji da se Merdić kažnjava s 200 maraka jer je vršio neovlašteno fotografiranje. Cijeli slučaj završit će pred općinskim sucem, najavio je novinar. - Nadam se da će prekršaj biti poništen na sudu - rekao je novinar Miralem Merdić za agenciju Patria, negodujući zbog kažnjavanja za fotografiranje na javnom mjestu.

– Na teret mi se stavlja da sam ugrozio sigurnost nekoga time što sam fotografirao objekt – dodaje on. Objašnjava kako je samo htio upozoriti na problem nepropisno parkiranih automobila, zbog kojih često dolazi i do prometnih nesreća, piše NAP. Očito mu je ‘grijeh’ što je radio policijski posao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije