Užas u RH

Novi detalji nesreće u kojoj su poginule četiri osobe

nesreća kamion a1
22.11.2020.
u 12:55

olicijska uprava zagrebačka objavila je danas detalje tragične prometne nesreće na autocesti A1 u kojoj je jučer, oko 7.20, došlo do sudara u kojem su poginule četiri osobe, a petero ih je ozlijeđeno.

"54-godišnjak upravljao je teretnim vozilom marke Mercedes čakovečkih registarskih oznaka, a koje je vuklo priključno vozilo također čakovečkih registarskih oznaka, a kretao se sjevernim kolnikom autoceste A1, dionice prometni čvor Zdenčina –Jastrebarsko u smjeru jugozapada. Dolaskom do 19 km nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već se nepropisno kretao većim dijelom prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi. Tom prilikom je prednjim desnim dijelom teretnog vozila naletio na stražnji lijevi dio osobnog vozila (kombi) kutinskih registarskih oznaka, a koje je bilo zaustavljeno, zbog kvara s uključena sva četiri pokazivača smjera, uz sjeverni rub kolnika nalazeći se većim dijelom desne strane vozila na mekom terenu sa sjeverne strane kolnika, a manjim dijelom lijeve strane vozila u prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi", opisala je policija.

Dodaju kako je uslijed naleta osobno vozilo odbačeno prema naprijed te je naletjelo na 51-godišnjaka. Nakon toga došlo je do prevrtanja vozila, a teretno je vozilo s priključnim vozilom sletjelo s kolnika, prevrnulo se i bočnom stranom naletjelo na istog 51-godišnjaka.
U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradao 51-godišnjak te dvije putnice starosti 50 i 31 godinu te 69-godišnjak koji su se nalazili u osobnom vozilu. Teško je ozlijeđen 64-godišnji putnik kojemu je liječnička pomoć pružena mu je u KBC Zagreb. Lakše je ozlijeđen 54-godišnji vozač teretnog vozila i 29-godišnji putnik iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KBC Sestre milosrdnice. Lakše je ozlijeđeno još dvoje putnika (26, 29) iz osobnog vozila, a liječnička pomoć pružena im je u KB Sveti Duh.

Promet je na sjevernom kolniku autoceste A1, dionica prometni čvor Zdenčina - Jastrebarsko, bio obustavljen od 8 do 13.50 sati.

"Po otpuštanju 54-godišnjeg vozača iz bolnice nad njim će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće", ustvrdila je policija.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije