Nesreća

Nijemac skuterom udario u katamaran i teško se ozlijedio, ozlijeđena i maloljetnica

nesreća
28.07.2021.
u 10:08

jučerašnjoj pomorskoj nesreći koja se oko 14,15 sati dogodila u Vodicama, teže su ozlijeđeni 29-godišnji vozač vodenog skutera kao i njegova maloljetna suvozačica, oboje njemački državljani.

Do pomorske nesreće je došlo kada je 29-godišnjak, upravljajući vodenim skuterom bez potvrde o osposobljenosti za upravljanje, neopreznim upravljanjem na udaljenosti 150 metara od obale udario u katamaran na kojem su bili državljani R Austrije. Od siline udara teže su ozlijeđeni vozač vodenog skutera kao i njegova maloljetna suvozačica koji su nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici u Šibeniku pušteni na kućnu njegu. Također je utvrđeno da tvrtka iz Vodica, koja iznajmljuje plovila, za navedeni vodeni skuter nema koncesijsko odobrenje kao i da se nisu uvjerili da 29-godišnjak nema potvrdu o osposobljenosti za upravljanje, koje postupanje prema koncesionaru je preuzela Lučka kapetanija Šibenik, ispostava Vodice.

Protiv 29-godišnjaka će, zbog ugrožavanja posebnih vrsta prometa, biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije