Mladića ulovili na granici

Našli mu 30 migranata u kamionu, htio ih je prošvercati iz BiH u RH

Migranti
ilustracija
14.03.2023.
u 14:23

Carinici su u ponedjeljak kasno navečer na graničnom prijelazu Stara Gradiška pronašli 30 ljudi skrivenih u kamionu, među paletama s robom.

Policija je izvijestila da su kamion zaustavili u kontroli oko 22.15 sati, na ulazu u Hrvatsku, a vozio ga je 28-godišnji državljanin Hrvatske.

Zbog sumnje da su u prikolici skriveni ljudi, obavili su detaljni pregled i u teretnom prostoru pronašli 30 ljudi, među paletama s robom.

Kriminalističkom istragom utvrdioli su da im je za novac omogućio nedozvoljen ulazak u Hrvatsku, a radi se o 30 državljana Turske. Njima je sukladno odredbama Zakona o strancima odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku te su vraćeni u Bosnu i Hercegovinu.

Policijski službenici su 28-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije