Tragedija u Žepču

Nakon proslave ispita smrtno stradalo troje najboljih prijatelja

poginuli
Foto: Facebook
1/6
07.02.2016.
u 07:52

Tri prekinute mladosti, najbolji prijatelji, bili su na pragu života i uzor u društvu. Njihov rani odlazak sve je šokirao, a Žepče je preplavila tišina

“Moja Nevena je napustila tijelo... Moja hiperaktivna ljepotica...”, napisala je beskrajno tužna Nataša Mijić iz Žepča, sestra jedne od tri žrtve stravične preksinoćne prometne nesreće na magistralnoj cesti u žepačkoj Galijašnici, u blizini benzinske crpke Sliško, kakvu ovaj kraj ne pamti, piše Večernji list BiH. Osim Nevene Mijić (19) iz Orahovice, živote su izgubili i njezin donedavni kolega u Srednjoj mješovitoj školi Oliver Hrkać (19) iz Tatarbuđaka te najbolja prijateljica Monika Antolović (18) iz Goliješnice, učenica završne godine Srednje medicinske škole, čija je obiteljska kuća udaljena svega 200 m od mjesta pogibije. Nesreća se dogodila u 23.15 sati. Vatrogasci su njihova beživotna tijela čitavu noć izvlačili iz smrskanog vozila.

Stravičan prizor

- Već trideset godina radim ovaj posao, ali takvo što još nikad nisam vidio. Rezali smo pola mercedesa, od motora, šasije, vrata..., kako bismo uopće došli do poginulih. Stravičan prizor. Unatoč zračnim jastucima, nije im bilo spasa. Prvo smo uspjeli doći do Monike na stražnjem sjedalu, a dugo potom i do vozača Olivera, kao i Nevene koja je sjedila do njega. Užasan prizor. Takvo što nisu vidjeli ni policajci, a ni liječnici - kaže nam Ivica Nikolić, vođa vatrogasaca, koji su gotovo sat vremena izvlačili i teško ozlijeđenu Enisu Bekto (43) iz Goražda, vozačicu iz drugog vozila, toyote land cruiser, austrijskih oznaka GS235AW, koja je zbog polomljenih ekstremiteta i ozljeda grudi i trbuha bolno zapomagala te ponavljala: “Jel mi živo dijete?”

Tada su njezin također teško ozlijeđeni 11-godišnji sin Ermin i suputnica Bisera Bekto (49) već bili na putu prema zeničkoj bolnici. I oni su bili pri svijesti. Majka i sin su, nakon operativnog zahvata, najposlije zajedno završili na Odjelu intenzivne njege na uređajima za disanje, dok je Bisera s polomljenim nogama smještena na Odjel traumatologije. - Za razliku od vozačice, njih dvoje su do našega dolaska uspjeli izvući na druga vrata i do Hitne odvesti osobnim vozilima. Udar je bio upravo sa strane vozačice pa je ona i ostala zarobljena - objasnio je Nikolić čiji je sin također bio školski kolega dvoje nesretnika, Nevene i Olivera. Oliver je pri velikoj brzini, najvjerojatnije pri pretjecanju, nadomak svoga doma mercedesom (E-70-M-070) udario u terenca iz suprotnog smjera.

Tri prekinute mladosti

- Tri prekinute mladosti, najbolji prijatelji, bili su na pragu života i uzor u društvu. Bili su odlikaši, veseli i puni života, kao i većina njihove generacije. Sjećam se kako je Nevena bila aktivna i izvan škole, kao članica Crvenog križa i glumica Dječjeg kazališta “Franjo Kovačević Francika”. Ova tragedija potresla je cijelo Žepče, i ta tuga nikako se ne može opisati, istaknuo je jedan od njihovih profesora. Načelnik općine Žepče Mato Zovko kazao je kako je ovo velika tragedija za cijelu lokalnu zajednicu. “U ponedjeljak, 8. veljače, će biti proglašen Dan žalosti u našoj općini. Ne dao Bog da se ikada igdje više nešto ovakvo dogodi”, potresen je načelnik općine Žepče Mato Zovko. Prema statusima s FB, Oliver je 29. siječnja napunio 19 godina i proslavio rođendan s prijateljima. U društvu je, prema navodima, uvijek bio pozitivan, onaj koji je svima izmamljivao osmijeh na lice, kada nikome drugom to nije polazilo za rukom. Nakon srednje škole, odlučio je pomagati svome ocu koji je drvosječa i autoprijevoznik, ali, njegove želje prekinula je sudbina. I za dvije njegove prijateljice svi imaju samo riječi hvale. - Još puno neodsanjanih snova, ispunjenih planova i osmijeha je ostalo iza njih. Uz školske obveze, Monika je bila aktivna odbojkašica u ŽOK Žepče, dok je Nevena, uz rad u sportskoj kladionici, volontirala u Crvenom križu, a baš na dan pogibije položila je i stručni ispit za njegovateljicu. Ne mogu vjerovati. Baš prije odlaska na spavanje na lokalnom portalu posljednje što sam pročitala je da je prva nedjelja u veljači Svjetski dan posvećen životu, kao i prigodnu pjesmu Majke Tereze koja je tim povodom 1996. izrekla jednu od najljepših himni životu. Međutim, evo, već zorom me dočekala prestrašna vijest o smrti troje prijatelja. Ne mogu ni zamisliti kako je njihovim bližnjima - tužno će vidno potresena mlada Žepčanka. I čitav goraždanski kraj je ostao zatečen strašnom viješću o stradavanju njihovih sugrađana, a nesretna Enisa Bekto, generalna direktorica kompanije Bekto Precis, slovi kao jedna od najbogatijih žena u Bosni i Hercegovini.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?