Sud BiH

Munib Ušanović izašao iz zatvora na uslovni otpust

zuozuozu
19.10.2015.
u 12:54

Nekadašnji generalni tajnik Nogometnog saveza BiH Munib Ušanović pušten je danas iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica, potvrđeno je za Klix.ba u Sudu BiH

"Munib Ušanović je pušten na uslovni otpust koji će trajati do 8. lipnja 2016. godine", istakli su iz Odjeljenja za informiranje javnosti Suda BiH. Podsjećamo, Ušanović je u Zenici izdržavao četverogodišnju zatvorsku kaznu. On je osuđen jer je zajedno sa bivšim tajnikom Saveza za financije Miodragom Kurešom, koji je također osuđen na četiri godine zatvora, od 1. siječnja 2001. do 30. rujna 2006. izbjegao plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga te na plaće i doprinose, čime su oštetili proračun FBiH u značajnom iznosu. Oni su, kako je navedeno u pravosnažnoj presudi Suda BiH iz 2011. godine, zlouporabom položaja pribavili znatnu imovinsku korist. Sud BiH je naložio i da se Ušanoviću i Kurešu oduzme imovina pribavljena zloupotrebom položaja ili ovlasti u iznosu od 248.147 KM i 42.110 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije