Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Moji produkti namijenjeni su opstanku čovječanstva

Miroslava Rimarchuka tužiteljstvo tereti da je u svojoj klinici klijente uvjeravao da će im pružiti medicinske tretmane
03. studenoga 2015. u 06:15 1 komentara 160 prikaza
28.02.2014., Opcinski kazneni sud, Zagreb - Sudjenje Miroslavu Michaelu Rimarchuku za nadrilijecnistvo. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

– Kada sam došao u Hrvatsku, moja namjera bila je da prenesem svoje znanje hrvatskom narodu u rješavanju temeljnih problema cijelog čovječanstva – tako se jučer na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu od optužbe za nadriliječništvo počeo braniti Miroslav Rimarchuk. Optužnicom ga se tereti da je u svojoj zaprešićkoj klinici za njegu i regeneraciju tijela klijente uvjeravao da će im pružiti medicinske tretmane te da će uzimanjem tzv. produkata, tuširanjem hladnom vodom i posebnom prehranom organizam ojačati i da će se izliječiti. Na tretmanu u Rimarchukovoj klinici bila je i desetogodišnja A. M., koja je bolovala od dijabetesa, a optuženi Rimarchuk jučer je u svojoj obrani negirao da je njezinim roditeljima sugerirao da djevojčica prestane uzimati lijekove. Tvrdi i to da roditeljima nije naplatio tretman za djevojčicu iako su oni na sudu rekli da su platili 6000 eura. Optužen je i zbog "liječenja" još tri osobe, a Rimarchuk je prema optužnici svima naplatio tretman produktom.

– Moja klinika nije napravljena za stjecanje dobiti – pravdao se Rimarchuk dodavši kako njegovi pripravci nisu za komercijalne svrhe, već su namijenjeni za opstanak čovječanstva.

– Planiram živjeti 156 godina da bih čovječanstvu mogao što više pridonijeti – zaključio je Rimarchuk. (mbu)

  • Stipeprof:

    Zašto vjernici uopće odlaze liječnicima? Zašto se ne liječe samo molitvom i postom? Zar nije sve u božjim rukama?