Reakcije

Mobbing, kriminal i nepotizam bili su razlog skoka u smrt s 8. kata zgrade?

fasf
14.11.2015.
u 09:46

Prijava 
komisiji za borbu protiv korupcije Tuzlanske županije stigla još u rujnu

Povodom tragične pogibije Alme Šehović, jedne od šefica u Službi za zapošljavanje TŽ, koja se bacila u smrt s osmog kata u središtu Tuzle, uslijedile su brojne reakcije zbog navodnog mobbinga pa je zatražena izvanredna sjednica Skupštine TŽ sa samo jednom točkom dnevnog reda: “Rasprava o zapošljavanju u javnom sektoru TŽ i mobbing nad radnicima”, kao i da Tužiteljstvo što prije završi istragu u ovoj službi. Naime, Komisija za borbu protiv korupcije TŽ u rujnu je Tužiteljstvu proslijedila dojavu o kriminalu, nepotizmu i mobbingu, ali je to očito za Almu bilo prekasno.
- Nekretnine u posjedu Službe, prvobitno iz 2013. vrijedne oko 8,000.000 KM dobile su vrijednost oko 1,500.000 KM, da bi u 2015. procijenjena vrijednost porasla na oko 4,000.000 KM. Cilj je bio da se na lokaciji Hendek u Tuzli umanji vrijednost nekretnina kako bi bile prodane na slobodnom tržištu. Za 18. mjeseci direktor je zaposlio 15 ljudi bez natječaja. Novi zaposlenici su pretežno rodbinski i stranački međusobno povezani. U Službi se tada povećava broj šefova odjela, a na pozicije se postavljaju samo podobni. Nepodobni i oni koji su ukazivali na kriminal se kažnjavaju. Tako je npr. Alma Šehović je premještena u Kladanj, a poslije u Lukavac. Jasna Bedak je premještena za arhivara. Raniji direktor Šemso Berbić zaposlio je, između ostalih, suprugu Ante Iljkića, tajnika Županijskog ministarstva za izbjeglice, brata Predsjednika UO Emira Softića, nevjesta Ediba Kravića direktora RTV TK, gdje je zauzvrat zaposlena direktorova kći, kao i brata i rođaku bivših županijskih premijera Enesa Mujića i Seada Čauševića, te kćer ministra Ramiza Zahirovića, SDP-ova tadašnjeg zastupnika u federalnom Parlamentu. Novi direktor Senad Muhamedbegović, koji je sebi postavio za savjetnika prethodnika Šemsu Berbića i Sulejmana Gutića zaposlio je svoga zeta te kćer predsjednika Udruženja RVI TK Fahrudina Hasanović zvanog Beli, kao i još četvero po stranačkoj pripadosti - navodilo se u prijavi, uz dodatak o finacijskoj problematici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?