Dan nakon tragedije

Mladić iz gorućeg zrakoplova, koji je pao zbog magle, izvukao kopilota

26.09.2015.
u 06:15

Iako ozlijeđen Stefan Stevanović (19) iz Mladenovca spasio Jaroslava Hortmana (34)

Uzrok pada zrakoplova "Cesna 421" na planini Ozren kod Doboja, u kojoj je poginuo iskusni pilot Nikola Aćimović (45) iz Beograda, a dva suputnika ozlijeđena, i to lakše Stefan Stevanović (19) iz Mladenovca, a teže kopilot Jaroslav Hortman (34) iz Stare Pazove, najvjerojatnije je slaba vidljivost zbog magle. Stevanović je vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu u Doboju, dok je Hortman prevezen helikopterom. Tijelo pilota je zatečeno karbonizirano nakon što je ugašen požar koji je izbio pri kobnom padu.

- Riječ je o višestrukim prijelomima obje strane. Procjena je da će liječenje biti uspješno i da će pacijent proći bez trajnih posljedica - rekao je dan nakon tragedije kirurg Predrag Lazić iz dobojske bolnice. Stevanović, koji je uspio dovesti spasioce do ozlijeđenog kolege, a onda i do olupina zrakoplova i stradalog pilota, imao je nevjerojatnu sreću da zadobije samo manju ogrebotinu na sljepoočnici. Podsjetimo, pad letjelice, vlasništvo tvrtke „Gas aviation" iz Smedereva, koja je bila angažirana na izbacivanju mamaca za oralno cijepljenje lisica protiv bjesnila na području RS, prijavljen je u četvrtak oko 13.25 sati. U Okružnom tužiteljstvu Doboj navode da su u istragu uključeni i stručnjaci iz sarajevskog Centra za komunikacije te da će doći i ekipa iz Banje Luke kako bi se utvrdio točan uzrok nesreće.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?