selo Tumare

Misterij u mjestu kod Lukavca: Jedna žena nestala, druga pronađena u besvjesnom stanju

tragedija policija
17.08.2023.
u 17:54

Mještani povratničkog sela zabrinuti su za nestalu susjedu, a dodatni strah im je nanijela i jučerašnja informacija o pronalasku R. S. u besvjesnom stanju u njezinoj obiteljskoj kući

Mještani sela Tumare koje pripada Lukavcu izražavaju paniku zbog činjenice da je njihova susjeda Jovanka Đurić nestala prije nekoliko dana te kako još uvijek nije pronađena, a da je jučer u obiteljskoj kući zatečena mještanka R. S. u besvjesnom stanju.

Naime, policijski službenici danima tragaju za Jovankom Đurić iz sela Tumare koje pripada Lukavcu. Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, žena starije životne dobi je nestala 30. srpnja ove godine te je za njom raspisana tjeralica.

"Pored policije za starijom ženskom osobom koja se udaljila od kuće također traga i Gorska služba spašavanja Lukavac te pripadnici lovačkog društva", kazali su iz tuzlanske policije.

Mještani povratničkog sela zabrinuti su za susjedu, a dodatni strah im je nanijela i jučerašnja informacija o pronalasku R. S. u besvjesnom stanju u njezinoj obiteljskoj kući. Pod sumnjom da je riječ o napadu, slučaj je policiji prijavio muž od R. S., službeno je potvrđeno.

"Jučer oko 9:45 sati Policijskoj stanici Lukavac muškarac iz Tumara je prijavio da je u obiteljskoj kući pronašao svoju suprugu R. S. u besvjesnom stanju. Na mjestu pronalaska su izašli policijski službenici koji su zatekli žensku osobu, a tu je medicinsko osoblje izvršilo vanjski pregled i nisu zapaženi nikakvi tragovi nasilja. Ženska osoba je prevezena u Dom zdavlja Lukavac te UKC u Tuzli", kazali su iz Uprave policije MUP-a TŽ.

Kako saznaje Klix, žena je u UKC-u Tuzla podvrgnuta i dodatnim pregledima, a nalaz na mogući spolni odnos je negativan, čime je otklonjena i sumnja na moguće počijenje kaznenog djela silovanja.

U ovaj slučaj se uključilo u Tužiteljstvo TŽ koje provodi istragu, a po nalogu dežurnog tužitelja dodatne mjere i radnje provode službenici policije.

Da su svi ovi događaji uznemirili mještane Tumara potvrdio je i gradonačelnik Lukavca Edin Delić. Kaže kako se događaji odvijaju u povratničkoj sredini, ocijenivši je ugroženom zonom.

"Ljudi su prepadnuti i stalo nam je da pružimo podršku mještanima. Svi smo zabrinuti, na terenu smo cijelo vrijeme. Imali smo aktivnu potragu za nestalom ženskom osobom i učinili smo sve što smo mogli, a nakon jučerašnjeg slučaja policija i tužiteljstvo su se stavili u maksimalni kapacitet. Smatramo kako je potrebno u sve ovo uključiti SIPA-u i OSA-u jer je riječ o širem društvenom značaju", kazao je Delić.

Povratničku zajednicu u mjestu Tumare povodom nemilih događaja posjetio je i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar. On se na terenu informirao o događajima, obećao je pomoć resornog ministarstva u izgradnji infrastrukture te ukazao na neophodno djelovanje istražnih organa.

"Apeliram na istražne organe da rasvijetle ove događaje. U posljednje vrijeme svjedočimo kako napadima na povratnike, tako i na kreiranje ambijenta u kojem će njihov život biti otežan. Danas smo tu da damo podršku povratničkoj zajednici. Inzistirat ćemo na povećanju sigurnosti povratnika, tako u Lukavcu, tako i u drugim povratničkim mjestima", kazao je Dizdar.

On je zaključio kako očekuje hitnu reakciju svih nadležnih i zaštitu povratnika koji s pravom imaju bojazan za vlastitu sigurnost.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije