Što se dogodilo?

Misterij nestanka mladića (23): 'Brat se nije žalio ni na što, ovo što proživljavamo sada je užas'

blaž ritoš
24.06.2022.
u 11:22

I dalje nema traga Blažu Ritoši (23) koji je 13. lipnja biciklom krenuo iz slovenskog Kopra prema Poreču gdje ga je čekala majka. Potraga hrvatske i slovenske policije još nije dala nikakve rezultate. 

- Blaž živi s bakom u Ljubljani, gdje i radi. Tog je dana krenuo vlakom iz Ljubljane prema Kopru gdje se na željezničkom kolodvoru iskrcao s biciklom. U 7.30 je javio mami da je došao u Kopar i da dolazi k njoj. Budući da radi kao dostavljač Wolta na biciklu bio je u formi te mu je preko Buzeta po Parenzani trebalo otprilike šest sati vožnje jer je tom rutom već jednom išao, u veljači - ispričala je njegova sestra Marta za Jutarnji list

Do majke međutim nije stigao. Ona je zvala policiju, i porečku i koparsku.

- Prošle smo subote dobili posljednju lokaciju njegova mobitela na dan nestanka. Riječ je o triangulaciji Vanganel - Lopar - Pomjan. Ne znam što da mislimo. Ne može čovjek samo tako nestati - ispričala je sestra nestalog mladića. Nakon što je nestao ona je autom više puta detaljno prošla trasu kojom se on najvjerojatnije kretao biciklom. 

Navedeno područje su temeljito pročešljale hrvatska i slovenska policija, ali konkretnih rezultata još nema. Angažirali su i potražne pse, helikopter, a za mladićem su tragali i lokalni vatrogasci. 

- Proživljavamo užas. Ništa nam više nitko ne govori. Pitanja je mnogo, a odgovora nema. Je li nam bio čudan? Brat se ni na što nije žalio, govorio da ga nešto tišti ili da ima problema pa je nastanak sve još više uznemirio. Indicije, naravno, uvijek postoje, ali teško je išta sada govoriti. Razgovarala sam s bakom, koja je rekla da je Blaž onog jutra kad je odlazio na vlak bio normalan, pozdravio se, zagrlio je i otišao biciklom prema postaji. Ničim nije odavao da nešto planira, a kamoli nestati - rekla je sestra i dodala kako su od policije dobili podatak da Blaž slovensko-hrvatsku granicu službeno nije prešao. 

Blaž je zadnji put viđen na kolodvoru u Kopru. U vrijeme nestanka je na sebi imao plavo-bijelu majicu, crne kratke hlače, crne tenisice Nike, a nosio je crni ruksak i zelenu kapu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?