Iskaz optuženog

Mislio ubiti sebe, a pucao u kamatara zbog 9000 KM

19.11.2016.
u 09:00

Radan Vekić (24) iz Prijedora, optužen za ubojstvo Milana Maksimovića (50), kazao je u banjolučkom Okružnom sudu da je prije zločina razmišljao počiniti samoubojstvo zbog duga. Prema optužnici, usmrtio ga je iz vojničke puške M-48 14. svibnja na lokalnoj cesti u Špadićima kod Prijedora. Tog dana je od Maksimovića tražio da se nađu u Prijedoru na benzinskoj crpki, ali je nešto kasnije pozvao žrtvu i rekao da mu je golf ostao u kvaru u Špadićima i da dođe po njega. Vekić se sakrio iza svog vozila i kada je Maksimović došao, ustao je i pucao iz puške. Pogodio ga je s dva hica u grudi i glavu.

- Večer prije kobnog susreta došao sam iz Bijeljine gdje sam radio. Milan me zvao da mu vratim dugovani novac. Nisam znao što uraditi. Kada sam krenuo na sastanak s Maksimovićem, uzeo sam pušku u namjeri da se ubijem, otišao kod rođaka i od njega posudio tri metka - posvjedočio je Vekić. Ispričao je da je ujutro bio u posjetu ocu koji je ležao u prijedorskoj bolnici i da ga je Milan pozvao telefonom.

- Nisam se javio, ali sam kasnije nazvao i rekao mu da sam ispred bolnice pa je on odgovorio da će doći za 45 minuta. Stigao je svojim passatom i čim sam ušao, počeo je vikati i prijetiti pištoljem. Dogovorili smo se da ću mu donijeti novac oko 14 sati. No, nisam otišao na ugovoreno mjesto za vraćanje duga, nego u Špadiće s namjerom da se ubijem. Ipak, pozvao sam Milana i rekao da sam ostao bez goriva i da ne mogu doći. Nakon pola sata on je stigao svojim vozilom. Kad je izišao, krenuo je prema meni i držao ruku iza leđa. Mislio sam da nosi pištolj i podigao sam pušku i ispalio hitac. Više se ničega ne sjećam - zaključio je Vekić, priznajući da je od Maksimovića posuđivao novac na kamatu i da nije mogao vraćati. Istaknuo je i da je s njim bio dobar i da ga je zvao na svadbu i krštenje djeteta. Svjedok Dragan Stupar u sudu je potvrdio da je bio jamac za 2000 KM, ali da mu je Vekić kazao da Maksimoviću duguje još 7000 KM pa je zato na pozajmici pisalo 9000 KM.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?