Teočak

Milan Sarić brutalno ubijen, u kući ispreturane stvari

teocek
24.12.2015.
u 20:31

Tijelo starca, koji je živio sam u kući, poprilično udaljenoj od ostalih domaćinstava, pronašao je njegov zet Dragan Jović

Srpski povratnik Milan Sarić (75) ubijen je u kući u zaseoku Sarići, na području općine Teočak, a njegovo tijelo pronađeno je s rukama zavezanim iza leđa, dok se za ubojicom, ili više njih, još traga.

Na tijelu i glavi istražitelji su uočili manji broj ozljeda, a smrt je, prema posljednjim informacijama kojima raspolaže Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske žuupanije, nastupilo od jakog udarca u bradu.

Što je motiv ovog svirepog ubojstva još nije utvrđeno sa stoodstotnom sigurnošću, ali do sada pronađeni tragovi upućuju na to da je, po svemu sudeći, u pitanju koristoljublje, pišu nezavisne.com.

U kući je, naime, izvršena premetačina stvari, a je li napadač, ili više njih, nešto ukrao tek će biti utvrđeno. Misterij za istražitelje svakako je i to što nisu pronađeni tragovi koji ukazuju da je napadač u kuću provalio.

"Kuća je sva ispreturana pa pretpostavljamo da je izvršitelj došao opljačkati starca i da je po kući tražio vrijedne stvari. Nisu pronađeni tragovi nasilnog ulaska napadača u kuću. Zbog toga se pretpostavlja da je starac otvorio vrata izvršitelju ili nije zaključavao kuću", rekao je Admir Arnautović, glasnogovornik Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije.

Međutim, navodno je upravo Sarićeva rodbina slučaj prijavila policiji i rođaci tvrde da događaj nije posljedica razbojništva. Tužiteljstvo Tuzlanske županije vodi opsežnu istragu kako bi s potpunom sigurnošću otkrilo motive ovog brutalnog ubojstva.

Tijelo starca, koji je živio sam u kući, poprilično udaljenoj od ostalih domaćinstava, pronašao je njegov zet Dragan Jović iz Bijeljine, koji mu je otišao u posjet. 

"Našao sam ga na podu, ruke su mu bile zavezane", ispričao je Jović. Što se događalo u toj kući nitko u selu ne zna.

"Ovdje uglavnom žive stariji ljudi i kuće su dosta udaljene jedna od druge. Milan je bio dobar čovjek i baš ni s kim nije bio u sukobu. Je li ga ubio netko tko ga je htio pokrasti, ili je nešto drugo u pitanju, ne znam vam reći", rekao je jedan mještanin, dodajući da Sarić ima kćerku koja živi na području Bijeljine, a koja ga je povremeno posjećivala.

Potraga za ubojicom je u tijeku. Ipak, policija navodno već ima neke dokaze. Zapravo, tijekom uviđaja su u kući pronađeni određeni tragovi biološkog porijekla koji su izuzeti, te će biti vještačeni. A je li ih ostavio ubojica znat će se narednih dana.

Uviđaj je obavio dežurni tužitelj u suradnji s pripadnicima Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanske županije. 

Tužitelj je izdao naredbu za obdukciju tijela, te će se utvrđivati točno vrijeme i uzroci smrti Sarića. Kada je o vremenu riječ, pretpostavlja se da je ubijen prije nekoliko dana.

Izdate su naredbe i za druga potrebna vještačenja i istražne radnje. Pripadnici MUP-a TŽ po nalogu tužitelja tragaju za nepoznatim napadačem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije