sarajevo

Merhunisa Dedić optužena za otmicu bebe

03.10.2018.
u 08:10

Tužiteljstvo Sarajevske županije podiglo je, a županijski Sud potvrdio optužnicu protiv dvadesetosmogodišnje Merhunise Dedić iz Visokog, kojoj je na teret stavljeno da je počinila kaznena djela oduzimanje djeteta i krivotvorenje isprave. Tužiteljstvo je od Suda zatražilo i produljenje pritvora za optuženu Dedić i to zbog opasnosti od bijega te zbog opasnosti da bi mogla ponoviti kazneno djelo.

Lagala da je trudna

Otmičarka je više mjeseci planirala otmicu. Ona nije mogla imati djece iako je više puta pokušavala ostati u drugom stanju. Suprugu Muhamedu slagala je da je trudna pa je išla na kontrole na GAK gdje je i upoznala Lejlu Ismailovski, majku otete bebe. Više mjeseci se s Ismailovskom susretala u čekaonici klinike te je planirala otmicu. Nakon što je Lejla Ismailovski rodila, deset dana je obilazila zgradu u kojoj živi.

Ona je čak iscenirala kako ima porođajne trudove pa je lažirala da je rodila na GAK-u, a suprugu je rekla da je beba ostala na klinici zbog manjih zdravstvenih problema.

Ide po bebu u bolnicu

Na dan otmice kazala je suprugu da ide po bebu te se uputila prema Hadžićima. Unatoč višemjesečnom planiranju Merhunisa Dedić nije znala u kojem točno stanu se nalazi obitelj Ismailovski, pa je pitala jednu susjedu koja joj je pokazala gdje žive. Sat vremena prije toga pozvala je Lejlu Ismailovski lažno se predstavivši kao zaposlenica GAK-a te joj kazala kako bebu treba donijeti na kliniku radi dodatnog liječničkoga pregleda.

Tada je Merhunisa Dedić pokušala izvesti otmicu, ali to nije bilo moguće jer je tu bilo previše osoblja. Upravo taj poziv bio je presudan za njezino lociranje jer su istražitelji počeli pratiti taj broj s kojeg je Lejla Ismailovski dobila poziv. Nakon što joj prvi pokušaj otmice nije uspio, vratila se u Hadžiće i čekala novu priliku. Kada je Lejla Ismailovski krenula u Općinu, ona je, maskirana u patronažnu sestru, ušla u stan i zaključala u toalet tetku djeteta Nađu Mehdi i pobjegla s bebom u vozilu škodi fabiji, koje je unajmila. Preko signala mobitela putem bazne stanice locirana je u krugu od 200 metara oko hostela Ferijalac. Istražitelji u civilu, koji su već tada imali njezinu fotografiju, počeli su se raspitivati o njoj, a u hostelu im je potvrđeno da je unajmila sobu i da je kod nje novorođenče. Policajci su dobili rezervni ključ, a u sobi su zatekli Merhunisu Dedić kako sjedi na krevetu pored bebe, koju je namjeravala nahraniti dječjom kašicom.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije