STRAVIČAN ZLOČIN

Maćeha i posinak nađeni mrtvi u kući: 'Poslala sam tamo sina, vratio se sav uznemiren'

Zarko Basic/PIXSELL
24.11.2018.
u 19:58

Stanovnike zagrebačkih Struga šokirala je nasilna smrt njihovih susjeda, a policija je provodila očevid zbog sumnje u ubojstvo

Dvije osobe nađene su mrtve malo poslije 12 sati u obiteljskoj kući na III. Strugama 34 u Zagrebu. Neslužbeno se doznaje da je riječ o Marici M. (76) i Siniši M. (50), maćehi i posinku, a sumnja se da su ubijeni. 

Da se u njihovu susjedstvu dogodio stravičan zločin, otkrio je jedan od susjeda. Njega je majka zamolila da ode do kuće Marice M. i raspita se je li dobila račun za vodu.

Ležala u lokvi krvi

– Svi u susjedstvu dobili su račun za vodu osim mene pa mi je to bilo čudno. Zamolila sam sina da ode do Maričine kuće te je pita je li ona dobila račun. Vratio se sav uznemiren nakon par minuta. Kazao mi je da Marica leži na podu. Ona se teško kretala pa je mislio da je pala. Zamolio me da odem s njim i pomognem mu da je podigne. Kada sam došla u Maričinu kuću, samo sam rekla sinu: “Ona nije pala, mrtva je! Moramo zvati policiju i hitnu” – kazala je jedna od susjeda Marice M.

Opisala je potom stravičan prizor kazavši da je Marica M. ležala u lokvi krvi, dok je pored nje na podu bila razbijena krigla.

– U toj je krigli ona držala vodu za lijekove. Tko zna kako se razbila? Susjedi su zazivali Sinišu, no nije bilo nikakvog odaziva. Kasnije smo od policije čuli da je i on nađen mrtav, u sobi – kaže susjeda.

Dodaje da je tog jutra vidjela Sinišu M. oko 7.30. – Bila sam u kuhinji i kuhala sam kavu kada sam ga vidjela kroz prozor kako ide na poljski WC. To mi je bilo malo čudno jer je bilo rano. On se obično kasnije ustajao – kaže susjeda.

Očito je Siniša M. tada zadnji put viđen živ, što bi značilo da su on i njegova maćeha ubijeni između 7.30 i 12 sati kada su susjedi našli njihova tijela. I Sinišu M. i Maricu M. susjedi opisuju kao divne ljude, s kojima nikad nije bilo problema.

– Oni su ostali živjeti zajedno nakon smrti Maričina supruga, Sinišina oca prije 15 godina. Siniša je imao zdravstvenih problema, no nikada nije bio nasilan. Primao je invalidninu i mirovinu od pokojnog oca i od toga su živjeli – kažu susjedi. 

Što je motiv po svemu sudeći okrutnih ubojstva, za sada je teško reći. Nije poznato ni jesu li maćeha i posinak poznavali svog ubojicu te jesu li ga pustili u kuću. Policija je do kasno poslijepodne radila očevid, a budući da su pregledavali okolno grmlje i livade, očito je da su tražili oružje kojim su Marica M. i Siniša M. ubijeni.

Pomagali i vatrogasci 

Pri pretrazi su se koristili i detektorom metala, iz čega bi se moglo zaključiti da su tražili bilo pištolj, bilo nož. U pretrazi mjesta događaja u jednom trenutku su im pomagali i vatrogasci, a forenzičari su pretraživali čak i krovište i dimnjak male, trošne obiteljske kuće. Susjedi kažu da Marica M. i Siniša M. nisu u kući imali ništa vrijedno, no napominju da su imali oročenu štednju u banci. Je li koristoljublje motiv dvostrukog ubojstva, trebalo bi se utvrditi tijekom policijske istrage.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije