Epilog zločina

Likvidirani Rambo išao u kafić nakon SMS-a: ‘Dođi da te ubijem’

17.02.2016.
u 08:00

Za ubojstvo Nedžada Kličića iz Cazina nepravomoćno osuđeni Haris Gredelj, Mehmed Rekić i Sabahudin Ikeljić na ukupno 18 godina

U Županijskom sudu u Bihaću su zbog ubojstva Nedžada Kličića zvanog Rambo iz Cazina nepravomoćno osuđeni Haris Gredelj i Mehmed Rekić na po šest i pol godina, a Sabahudin Ikeljić na pet i pol godina zatvora, piše Večernji list BiH. Spočitavalo im se planiranje i sudjelovanje u zločinu u noći između 13. i 14. prosinca 2013. u cazinskom kafiću. Kako je Sudsko vijeće jednoglasno odlučilo, optuženi su dobili ukupno 18,5 godina, s tim da će im se u kaznu uračunati vrijeme provedeno u pritvoru. Za počiniteljem ubojstva Mervanom Šljivarem još se traga, a za njim je raspisana i Interpolova tjeralica. No, budući da je Šljivar slovenski državljanin, on je trenutačno nedostupan pravosuđu u BiH.

Prema optužnici, Gredelj, Ikeljić, Rekić i Pavlović su zajedno sa Šljivarom došli pred lokal Gold u dva iznajmljena vozila, znajući da se Kličić nalazi u lokalu. Potom su s kapama ‘fantomkama’ na glavi, rukavicama na rukama i naoružani automatskim oružjem i aluminijskom palicom upali u objekt. Po ulasku u lokal, naredili su gostima da legnu na pod, dok su ih Gredelj i Ikeljić držali na ciljniku, Rekić je metalnom palicom udarao po gostima i inventaru te su na taj način omogućili Šljivaru neometano prići Kličiću, koji je sam sjedio u loži te mu je zadao više udaraca pištoljem. Potom ga je oborio na pod te mu ispalio hitac u glavu.

Ubijeni Kličić javnosti u BiH je bio poznat po svojim snimkama na YouTubeu pod nazivom “Born for Action”, na kojima je koristio širok arsenal ilegalnog vatrenog oružja. Kao jedan od motiva likvidacije cazinskog Ramba navode se kokain i 50.000 eura koje je navodno bio dužan. U Cazinu se prepričava kako je Kličić, iako opasan momak, bio svojeglav pa je svojoj likvidaciji doprinio i sam jer je, smatra se, otišao u kafić nakon primljenog SMS-a: “Dođi u ‘Gold’ da te ubijem.” Ponio je i pištolj u torbici, pa je, naime, ubijen po narudžbi. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije