Presuda

Kuriru uhićenom u Grudama dvije godine zatvora za 10 kg ‘trave’

03.07.2016.
u 09:43

Nakon više od tri godine od uhićenja i čim je izišao iz zatvora, pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom na dvije godine zatvora osuđen je Mijomir Tomanović zvani Mijo (31) iz Bileće zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, potvrđeno je iz suda. Tomanović je na nepoznat način nabavio 10 paketa omotanih PVC folijom težine oko 10,305 kg marihuane, u namjeri da je preda njemu poznatoj osobi u Grudama. Drogu je još 2. travnja 2013. prevozio u prtljažniku vozila VW passat karavan, a navečer, oko 23.30 sati, policajac ga je zatekao u grudskoj Ulici hrvatskih branitelja. Očito je u vozilu dugo čekao kupca pa je postao sumnjiv.

- Vještačenjem je utvrđeno da oduzeta biljna tvar sadrži psihoaktivnu komponentu tetrahidrokanabinol (THC) i kanabidiol (CBD), podsjećaju iz policije.

Inače, Mijomir Tomanović se u međuvremenu bio predao Tužiteljstvu BiH nakon akcije “Maestral” kao pripadnik 10-člane istočnohercegovačke skupine Dragana Doderovića, kojoj je Sud BiH ubrzo izrekao ukupno 28 godina zatvora pa je zbog nedostatka dokaza i oslobodio (!?), a vrijednost zaplijenjene droge je procijenjena na više od 670.000 KM. Tomanoviću su kao kuriru i tada pripale dvije godine zatvora. Spočitavalo im se da su u više navrata prokrijumčarili desetke kilograma marihuane skunk s područja Crne Gore i prodavali u BiH i Hrvatskoj. Podsjetimo, prije akcije “Masetral” uhićena su trojica Crnogoraca, koji su se s Doderovićem i još dvojicom kretala iz pravca Nevesinja prema Mostaru trima vozilima - renaultom megan, crnogorskih oznaka, te audijem i mercedesom. Kasnije su izvršeni pretresi na sedam lokacija u Gacku i Bileći pa je, uz ostalo, nađena i priručna radipostaja kojom se može prisluškivati policija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije