Međugorje

I gorski spasioci uključeni u potragu za svećenikom (79)

11.08.2015.
u 09:03

Od 2. kolovoza se traga za svećenikom koji je posljednji put viđen u Međugorju

Nakon što su jučer od članova fratarske skupine iz Italije dobili informaciju da bi se njihov kolega, nestali talijanski svećenik Luciano Cicarelli, mogao nalaziti negdje na području između Brda ukazanja i Križevca kod Međugorja, ekipa Hercegovačke gorske službe spašavanja (HGSS) dala se u brzu potragu. Međutim, ta potraga je, kako nam je potvrdio Zdenko Marić iz HGSS-a, završila neuspješno.

- Njihova je pretpostavka da bi se mogao nalaziti na tom predjelu koji mu je iz nekog razloga bio zanimljiv, ali brza potraga nije dala rezultate. No, upravo se okuplja ekipa GSSBiH koja će vršiti i noćnu potragu, a na teren ćemo povesti i potražne pse - kazao nam je Marić.

Za svećenikom se od 2. kolovoza kada je posljednji put viđen u Međugojru obavlja potraga. Njegov nestanak policiji je prijavio Jurica O., vlasnik pansiona u kojem je boravio. Pet dana ranije je stigao u Međugorje, a u sobi su mu ostali dokumenti i sve ostale stvari. Član obitelji Ostojić je nestanak prijavio u subotu oko 11 sati pa je pokrenuta potraga. Pregledali smo sobu u kojoj je stranac boravio i tu zatekli njegovu putovnicu, laptop i osobne stvari. Polijepljeni su i leci s njegovom fotografijom - kažu iz PU Mostar. Dežurna županijska tužiteljica Maja Ćišić naložila je da policija provjeri sve informacije u vezi s njegovim boravkom i kretanjem.

- Budući da je njegov nestanak prijavljen šest dana nakon što je posljednji put viđen, neophodno je provjeriti sve informacije o tome kuda se kretao jer u pansionu bi samo prespavao - rekla je novinarima tužiteljica Ćišić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?