TRAGEDIJA U VUKOVARU

I dalje se traga za majkom dječaka (3) izvučenog iz Dunava

Davor Javorović/Pixsell
02.09.2017.
u 14:55

Sva dosadašnja saznanja govore kako se radi o nesretnom slučaju

Niti 24 sata od tragedije kod Vukovara, kada je pronađeno mrtvo tijelo djeteta u Dunavu, nema rezultata potrage za drugim tijelom. U akciji potrage uključeni su policija, HGSS, Klub podvodnih aktivnosti s njegovim roniocima kao i domaći ljudi s čamcima koji poznaju Dunav. Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović ponavljajući što se sve dogodilo rekao je kako su saznanja iz kriminalističkih istraživanja pokazala da se vrši potraga za majkom djeteta koja je 1988 godište. 

- Sva dosadašnja saznanja govore kako se radi o nesretnom slučaju. Državni odvjetnik naložio je obdukciju djeteta koja će biti napravljena na Odjelu patologije vukovarske bolnice. Potraga za drugim tijelom nastavlja se i dalje, rekao je Džigumović. 

Prema neslužbenim informacijama ime majke djeteta za kojom se traga je Željka Šalaić Roknić dok je smrtno stradalo dijete njen sin Stefan koji je imao nepune 4 godine. Na mjestu tragedije danas su bili i pripadnici HGSS-a koji su u potrazi angažirali i svoja plovila.   

- Planiramo i angažiranja potražnih pasa za detekciju tijela. Danas u uvjeti ipak nešto bolji jer je vjetar oslabio kao i vodene struje. Pretražujemo 10-12 kilometara nizvodno desne obale Dunava ali za sada rezultata nema. I dalje se nadamo da tražimo živu osobu iako su od trenutka nesreće prošla 24 sata, rekao je voditelj akcije HGSS-a Zlatko Becić. Pojasnio je i kako tijelo, ovisno o jačini struje i tome je li na površini ili je potonulo, u 24 sata može prijeći i puno više od 24 sata. Isto tako postoji mogućnost i da se tijelo zakačilo za neki kamen, granje ili nešto slično što pluta Dunavom. Kazao je i kako ronioci također nailaze na velike probleme jer vidljivosti gotovo da i nema. Naime, sve što pretražuju vrše isključivo dodirom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije