Prometna nesreća

I Bijeljinčanin poginuo zbog tuđe pogreške

12.04.2016.
u 12:59

Odluka Nikole Stošića (21) iz Ribara kod Jagodina voziti svoj automobil volvo u suprotnom traku na autocesti Beograd - Niš odnijela je njegov i život D. V. (60) iz Bijeljine koji je upravljao kamionom, piše Večernji list BiH.

Kratio put

Naime, mladi karting vozač Nikola, koji se uputio prema Smederevu, kod Velike Plane se predomislio i u suprotnom smjeru izravno udario u kamion, čiji je vozač naknadno podlegao ozljedama u bolnici.

- Nikola je krenuo vidjeti se s prijateljima. Te noći je bio do kasno u provodu, možda je iz diskoteke i nastavio put Smedereva. Pretpostavljamo da je možda konzumirao alkohol tijekom noći i da je i to doprinijelo čitavoj tragediji. Koliko smo čuli, on je okrenuo automobil u suprotni smjer kada je naišao na zastoj na cesti, upravo na najdužoj dionici ceste, pa je odlučio ne vraćati se dvadesetak kilometara.

- Mladalačka nezrelost i neispavanost su ga koštale života, kažu Nikolini prijatelji iz Karting sportskog kluba u Jagodini, koji su ostali zatečeni i jako pogođeni ovim tragičnim slučajem.

Na nadvožnjaku

- Prošle godine se učlanio u klub, prošao sve liječničke preglede, vozio nekoliko utrka i bio treći u svojoj klasi. Poštovao je propise u našem sportu, bio je obazriv i oprezan vozač, jer su pravila jako stroga i izravno diskvalificiraju natjecatelje. Pamtim ga kao vrlo vrijednog mladog čovjeka. Radio je od jutra do sutra u očevoj radnji Auto gumi centar Stošić. On je sin jedinac i polako je preuzimao posao, organizirao radnike, ugovarao poslove s mušterijama. Svi smo ga voljeli, djevojke su ga obožavale. Kombinacija nevjerojatnih situacija je utjecala na ovu tragediju. Baš sudbina, priča za Blic predsjednik kluba Saša Milosavljević. Nikola je svojim automobilom udario u kamion kojim je upravljao Bijeljinčanin u trenutku kada su oba vozila bila na nadvožnjaku, odnosno na dijelu gdje nema zaustavnog traka. Od siline udarca teretno vozilo odletjelo je ustranu i palo s nadvožnjka visokog desetak metara. Nikola je preminuo u trenutku sudara, a automobil se zapalio.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?