Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Harald Kopitz pritvoren, istraga je tajna

Istraga je zbog zaštite maloljetne djece proglašena tajnom, što je uobičajena procedura kada su žrtve ili počinitelji maloljetni
30. rujna 2021. u 07:56 1 komentara 145 prikaza
Harald Kopitz
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Haraldu Kopitzu (56), osumnjičenom za tri teška ubojstva, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je odredio jednomjesečni istražni zatvor. Tužiteljstvo, koje je protiv njega pokrenulo istragu, tražilo je, a sudac istrage zahtjev je usvojio, da mu se istražni zatvor odredi po tri osnove – zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela i teških okolnosti počinjenja djela.

Ovo posljednje kao razlog za određivanje istražnog zatvora zadnjih se godina koristi izuzetno rijetko, odnosno samo kad je riječ o izuzetno teškim i monstruoznim zločinima kakav je ovaj za koji se sumnjiči Kopitza.

Iako je on i austrijski državljanin, tužiteljstvo nije tražilo da mu se istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od bijega, jer Kopitz u Hrvatskoj ima prijavljeno prebivalište.

Istraga je zbog zaštite maloljetne djece proglašena tajnom, što je uobičajena procedura kada su žrtve ili počinitelji maloljetni.

Marko Ivica, odvjetnik kojeg je sud odredio Kopitzu po službenoj dužnosti, kazao je da je po službenoj dužnosti morao prigovarati zahtjevu za određivanje istražnog zatvora te da će iz istog razloga morati uložiti i žalbu. On predviđa da bi istraga mogla potrajati dulje vrijeme, što znači da će samim time Kopitz iza rešetaka vjerojatno biti dosta dugo. Sa suda je sproveden u Remetinec. 
 

  • ppp:

    Zbog zaštite maloljetne djece,istraga je tajna? Djeca su preminula,koja zaštita maloljetne djece? Prije da se tajnošću štite njegove kolege iz masonske lože o kojima je pisao u oproštajnom pismu!! Oni i jesu naredili da istraga i suđenje bude u tajnosti