u udaru munje kod bijeljine

Grom usmrtio stado ovaca, kći spašena

21.06.2016.
u 09:00

Umirovljeniku Stevi Dukiću (67) iz sela Dukići u općini Milići jak udar groma desetkovao je stado ovaca, kažu iz Centra javne sigurnosti Bijeljina. Oštećeni Dukić je rekao kako se udar groma dogodio tridesetak metara od kuće u kojoj je bio s kćeri.

- Grom je usmrtio osam ovaca i jednog ovna. Mislili smo da je snažno udario u kuću jer se sve zatreslo. Jako smo se prestrašili. Kada je kiša prestajala, izišli smo. Pogledavši ispod kuće, po vrtu, vidio sam da nema svih ovaca. Tada sam začuo janje kako se glasa malo dalje prema staji. Pošao sam tamo i imao što vidjeti ispod stabla. Ovce su bile na jednoj gomili, sve mrtve - ispričao je Stevo Dukić, kojemu je preostalo još šest ovaca i 13 janjadi.

- Sreća u nesreći je ta da je prethodno zaustavio kći koja je htjela poći po stado baš u vrijeme grmljavine, što je po nju moglo biti kobno. Nakon odlaska u mirovinu Dukić se intenzivnije počeo baviti uzgojem stoke, ali mu je prirodna sila, evo, uništila gotovo sav trud, a umalo oduzela i najmilije - kažu u nevjerici mještani.

Koliko je udar groma bio snažan, potvrđuje i činjenica da su svi električni uređaji u kući Dukića pregorjeli. Srećom, nitko od ukućana nije stradao. Iz općine su u selo Dukiće uputili bager koji je uklonio i ukopao uništena grla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije