banja luka

Glumio odvjetnika i naplaćivao usluge, građanima uzeo 20 000 KM

31.10.2019.
u 07:30

Četrdesetosmogodišnjeg Banjolučanina Branislava Trbojevića ispitala je policija zbog postojanja sumnje da se lažno predstavljao kao odvjetnik i uzimao novac od građana kako bi ih branio na sudovima u Banja Luci, saznaju Nezavisne novine. 

Njega sumnjiče da je od nekoliko građana naplatio ukupno 20.000 KM za odvjetničke usluge iako nije imao licencu za obavljanje posla odvjetnika. 

Izvor Nezavisnih ispričao je kako je Trbojević sin poznatog banjolučkog odvjetnika koji je preminuo te zbog toga nitko nije dovodio u pitanje ima li licencu za posao odvjetnika za što je uzimao novac od klijenata za početne troškove.

Kako je ispričano, klupko se počelo odmotavati kada ga je prijavio jedan klijent sumnjajući da nešto nije u redu. On je također za odvjetničke usluge izdvojio određeni iznos novca, kao što je učinilo i još nekoliko građana. Navodno je taj klijent i provjerio podatke o Trbojeviću pa je saznao da on nije odvjetnik iako se tako duže vrijeme predstavljao.

Nezavisne doznaju kako je policija kontaktirala s Odvjetničkom komorom RS te je utvrđeno da Trbojević nije upisan u registar odvjetnika, niti je podnosio zahtjev za to. 

Trbojevićevo ime, nije ni na popisu odvjetnika regionalnih komora u Federaciji BiH koji je dostupan na stranici Odvjetničke komore Federacije BiH.

Kako je jučer priopćeno iz Policijske uprave Banja Luka, navodeći inicijale, policija je u utorak uhitila B.T. iz Banja Luke zbog sumnje da se duže razdoblje lažno predstavljalo kao odvjetnik, ali je otpušteno nakon kriminalističke obrade.

"Od oštećenih je uzimao novac za potrebe akontacije i troškova na ime zastupanja u predmetima pred sudom, a iste nije zastupao, čime je za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 20.000 KM", istaknuli su u policiji.

Takođe su iz policije apelirali na građane koji su prevareni ili sumnjaju u prevaru izvršenu na ovaj način, da to prijave policiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije