uhićeni u akciji

Dvojici Mostaraca određen jednomjesečni pritvor zbog droge

17.06.2020.
u 17:11

Đenanu Goliću i Adnanu Mušanoviću određen je jednomjesečni pritvor zbog nekoliko kaznenih djela.

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 16. lipnja ove godine određen je jednomjesečni pritvor Đenanu Goliću (1977) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", kazneno djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" te kazneno djelo "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari" i Adnanu Mušanoviću (1980.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga".

Kako je priopćeno iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, Đenan Golić se sumnjiči da je 13. lipnja ove godine u Mostaru od nepoznate osobe nabavio određenu količinu materije koja asocira na drogu heroin, a koja je od strane policije zaplijenjena prilikom kontrole taksi vozila, u količini od 1.080 komada u obliku "pizeva", kao i jedna plastična bočica s nepoznatim sadržajem koji asocira na opojnu drogu.

Izvršenim pretresom stana u Ulici Muje Pašića broj 39 u Mostaru, koji koristi osumnjičeni, 14. lipnja pronađena je jedna automatska puška "crvena zastava", jedan metalni okvir od navedene automatske puške s 27 komada pripadajuće municije, kao i dva komada metalnih okvira od automatske puške s 57 komada municije, jedan vojni nož od automatske puške te 11 komada metalnih okvira koji pripadaju automatskoj pušci, a koje je osumnjičeni neovlašteno držao suprotno odredbama Zakona o oružju i streljivu u HNŽ-u.

Adnan Mušanović se sumnjiči da je 13. lipnja ove godine, kao korisnik stana na adresi Bafo naselje br.6/I, stavio na raspolaganje prostorije stana, a radi uživanja opojne droge heroin i radi njenog pakiranja u pvc paketiće, kako bi se tako upakirana droga mogla od strane osumnjičenog Đenana Golića dalje prodavati korisnicima opojne droge, navode iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a u suradnji sa županijskim MUP-om nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije