Iz Tužiteljstva BiH

Dvojica Stočana optužena za šverc droge u Pulu

marihuana
Ilustracija/Pixsell
07.01.2016.
u 07:00

Željka Pažina iz naselja Hodovo kod Stoca, te Zvonka Kneževića još prije više od dvije godine policija je uhitila u akciji “Rampa”

Tužiteljstvo BiH optužilo je Željka Pažina, rođenog 11. kolovoza 1968. u Stocu, i Zvonka Kneževića, rođenog 30. listopada 1971. u Stocu, nastanjenog u Mostaru. 
Iz BiH u Istru

Željka Pažina iz naselja Hodovo kod Stoca, te Zvonka Kneževića još prije više od dvije godine policija je uhitila u akciji “Rampa”, u kojoj je zaplijenjeno 13 kilograma skunka i uhićeno ukupno šest osoba. 

- Optuženi se terete da su od kraja 2012. do kolovoza 2013., kao pripadnici skupine za organizirani kriminal, zajedno s njima više poznatih osoba s područja BiH i Hrvatske, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, izvršili nabavu, posredovali u prodaji, a potom organizirali i realizirali prijevoz, te neovlašteno stavljali u međunarodni promet droge marihuane. Prema navodima optužnice, optuženi su po prethodnim međusobnim dogovorima postupali i zajednički djelovali kako bi nabavom u okviru organizirane skupine većih količina marihuane (ukupno više od 40 kilograma) i njenog krijumčarenja u više navrata iz BiH na područje grada Pule u Hrvatskoj, te s namjerom daljnje prodaje krajnjim korisnicima, organizirali se tako da su po prethodnim dogovorima podijelili posao i radnje koje je svaki od njih trebao realizirati. Oni su se dogovarali o datumu i načinu isporuke marihuane, nakon čega bi optuženi Pažin, u dogovoru s Kneževićem, nabavljao drogu u BiH, a Knežević bi potom angažirao dostavljače za prijevoz droge, te su navedene radnje izvršili u najmanje tri navrata. Također, optuženi Knežević se tereti da je u obiteljskoj kući neovlašteno držao dvije automatske puške marke F.A.L. i automatsku pušku M70 AB2, te ukupno 147 komada metaka raznih kalibara, čija nabava građanima nije dopuštena prema odredbi Zakona o nabavi, držanju i nošenju oružja i streljiva Hercegovačko-neretvanskoj županii. Tako se obojici spočitava kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s višestrukim neovlaštenim prometom opojnih droga, a Knežević i za kazneno djelo nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, naveo je Borsi Grubešić, glasnogovornik Tužiteljstva BiH. Uz njih, u Hrvatskoj su bili uhićeni Tomica Jerković, Perica Kovačević, Milan Mustapić i Ante Šimović. Policija ih je uhvatila u Puli, gdje su dovezli skunk, po nalogu spomenutih šefova.

Zajedničko djelovanje

- Osnovano se sumnja da su se od studenoga 2012. do 2. kolovoza 2013., na području Istarske županije i u BiH povezali u zajedničko djelovanje radi kontinuirane nabave i krijumčarenja većih količina droge . Prokrijumčareno je više desetaka kilograma marihuane, naveli su iz USKOK-a.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije