saslušani u FUP-u

Delimustafić i ostali uhićeni u akciji "Pravda" predani Tužiteljstvu

uhićenja
12.11.2016.
u 10:10

Privođenje osumnjičenih uhićenih u jučerašnjoj policijskoj akciji pod nazivom "Pravda" u prostorije Tužiteljstva Sarajevske županije započelo je rano jutros. Osumnjičeni su, nakon saslušanja u prostorijama Federalne uprave policije, proslijeđeni u Županijsko tužiteljstvo na daljnje postupanje.

Nakon što budu saslušani u Tužiteljstvu SŽ, postupajući tužitelj će odlučiti o eventualnom traženju pritvora, piše Klix.ba. 

Na području BiH jučer je uhićeno ukupno 15 osoba koje se sumnjiče za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima zlouporaba položaja, povreda zakona suda, pranje novca i prevara.

Na području naše zemlje i Hrvatske policijski službenici su jučer vršili pretrese na više od 60 lokacija.

Tijekom dana privedeno je nekoliko osoba među kojima su bivši ministar unutarnjih poslova Republike BiH Alija Delimustafić, nekadašnji tjelohranitelj prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića Juso Škrijelj, sarajevski odvjetnik Emir Karača kao i zaposlenica Općine Stari Grad Sarajevo Lejla Cerić. 

Uhićeni su i bivša pravobraniteljica Općine Stari Grad Suada Hadžić i stručnjak za promet Zavoda za planiranje razvoja Sarajevske županije Hajrudin Omerbegović. 

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici izvršili su i pretrese u zgradama Općine Stari Grad, Zavoda za planiranje SŽ i Općinskog suda Sarajevo dok je hrvatski USKOK pretresao nekretnine donedavne sutkinje Općinskog suda u Sarajevu Lejle Fazlagić u Hrvatskoj.

Tužiteljstvo SŽ je u ovom predmetu istražne radnje provodilo u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Hrvatske (USKOK), a značajna suradnja ostvarena je i s Upravom za organizirani i teški kriminal MUP-a RS, pri čemu je asistenciju pružila i Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije